Leskovačka bolnica naučna baza Medicinskog fakulteta

Izvor: juGmedia, 21.Jan.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovačka bolnica naučna baza Medicinskog fakulteta

LESKOVAC – Opšta bolnica u Leskovcu postala je naučno-nastavna baza Medicinskog fakulteta u Nišu, na osnovu danas potpisanog ugovora između dekana tog fakulteta Stevana Ilića i direktora bolnice Nebojše Dimitriević.

Studenti sa niškog fakulteta će u letnjim mesecima ovde obavljati praksu, a lekari deo specijalizacije u subspecijalizacije, pod mentorstvom bolničkih lekara, koji će na taj način postati i naučni saradnici Medicinskog fakulteta.

„To je velika >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << čast za leksovačku bolnicu, velika čast za menadžemnt direktora i stručnu ekipu koja s njim radi. To je i značajno smanjenje troškova koje bolnica ima vezano za edukaciju, usavršavanje, udaljenost od porodice“, ocenio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora.

Odluku da se leskovačka bolnica proglasi naučnom bazom Medicinskog fakulteta donelo je nastavno-naučno veće fakulteta još prošle godine.

„Interes je zajednički: Medicinski fakultet s jedne strane rasterećuje ionako naše tesne kliničke prostorije, a s druge strane, leskovačka bolnica zadržava svoje lekare koji će jedno vreme tokom specijalizacije provesti ovde“, kazao je profesor Ilić koji je ocenio da Opšta bolnica ima odlične stručnjake i medicinsku opremu.

Trenutno je 25 lekara iz ove bolnice na specijalizacijama na klinikama u Srbiji, a ovih dana se očekuju dodane specijalizacije. U Opštoj bolnici u Leskovcu je, inače, zaposleno tri stotine lekara.

Mentore će predlagati direktor, uz pomoć nedavno imenovanog pomoćnika za naučno istraživački rad dr. Saše Grgova, a profesori sa Medicinskog fakulteta će imati odlučujuću odluku u njihovom izboru.

Grgov je naveo da za naučnu bazu postoje ljudski i edukacioni kapaciteti.

„Iamamo tri doktora nauka, 15 magistara, 20 subspecjalsta i veći broj lekara na doktorskim studijama u subspecijalizaciji. To pokazuje dobar stepen edukovanosti naših lekara“, ocenio je Grgov, istakavši da u Opštoj bolnici u Leskovcu već nekoliko godina postoji Edukacioni centar u čiji rad su uključeni i profesori sa Medicinskog fakulteta u Nišu.

Medicinski fakultet u Nišu je isti ugovor poptpisao ranije i sa bolnicom u Pirotu.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.