Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2019, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovačka “Toplana” ne greje ujutro stanove jer je dnevna temperatura visoka??!!

LESKOVAC

Na ttekst Regionalne informativne agencije JUGpress, koji smo objavili juče, o tome da je jutranja temperatura u Leskovcu bila 4 stepena Celzijusova a nda su radijatori u bili hladni u to vrewme, reagovao je danas direktor JKP “Toplana” Miroslav Mićić.

Suština reakcije je da “Toplana” ne greje ujutro stanove, iako je temperatura već danima 4 ili 5 stepeni , zato što je preko dana toplo kao i da “distribucija toplotne energije korisnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zavisi od spoljnih temperatura i u automatskom je režimu” ali nije jasno kako taj “automatski režim” reahuje smao na vosku dnevnu ali ne i na nisku jutranju temperaturu !?

U reakciji Mićić nije naveo da li će gradjanima biti umanjen raćun za grejanje za oktobar jer je činjenica da im “Toplana” ne pruža uslugu ni kada je to obavezna , znači od 15. oktobra, koju im naplaćuje cele godine.

Takodje, rečeni direktor tvrdi da je “JKP“Toplana“ i pre formalnog početka grejne sezone počela isporuku toplotne energije korisnicima u skladu sa vremenskim uslovima “.

Ovo se u ostalim gradvima u Srbiji definiše kao “tople probe”.

Ali, možda mi nismo razumeli u čemu je “kvaka” sa niskim jutarnjim temperaturama, hladnim radijatorima i “automatskim režimom” i to što gradjani plačaćaju svakog meseca uslugu koju ne dobijaju pa reakciju objavljujemo u integralnoj verziji, kako nam je i stigla.

Da, da nije “kvaka” u kreditu od 200 miliona za sprovodjenje toplovoda kroz ulicu Svetotzar Marković da bi privatni investitor “Bagdala” imao manje troškove za uvodjenje grejanja za postojeću i planirane nove zgrade?

Pa da malo korisnici usluga i platioci računa “Toplane” malo “pripomognu”.

Evo i reakcije.

“JKP“Toplana“ je i pre formalnog početka grejne sezone počela isporuku toplotne energije korisnicima u skladu sa vremenskim uslovima. Kako je sredinom Oktobra došlo do povećanja dnevnih temperatura i zbog sve učestalijih intervencija korisnika, JKP „Toplana“ je privremeno obustavila isporuku toplotne energije.

Distribucija toplotne energije korisnicima zavisi od spoljnih temperatura i u automatskom je režimu, tako da pri visokim spoljnim temperaturama toplota iz primarnog sistema ne prenosi se u sekundarnom sistemu jer automatika u podstanicama to ne dozvoljava.

JKP“Toplana“ će krenuti sa isporukom toplotne energije u punom kapacitetu kada to uslove vremenski uslovi.

Obzirom da permanentno pratimo kretanje spoljnih temperatura i da će iste u jutarnjim časovima biti relativno niske, JKP „Toplana“ će nastaviti isporuku toplotne energije u jutarnjim časovima počev od četvrtka 24.10.2019 godine”, navodi se u reakciji.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.