Leskovac uskoro kao Rio

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2011, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac uskoro kao Rio

U Leskovcu je u subotu uveče završen šesti karneval na kome je nastupilo četdesetak grupa sa više od dve i po hiljade učesnika.

Leskovački karneval je počeo 6. jula i na njemu su nastupale grupe iz celog sveta .

"Najzanimljiviji su bile performansi grupe iz Italije, Slovenije, Izraela, Makedonije i drugih država“, kaže direktor organizatora, Turističke organizacije Leskovac Žikica Nesterović.

U okviru četvrodnevne manifestacije organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je i karneval frizura, pirsa, tatua, face paintinga, eko karneval, karneval mažoretkinja i promenadnih orkestara.

Održan je i veliki maskenbal, dečji i karneval trećeg doba, festival vatre i karneval kućnih ljubimaca. U četiri dana trajanja, Karneval Leskovca je, prema procenama organizatora, posetilo oko 20.000 gostiju.

Organizatori karnevala kažu da znaju da je onaj u Riju mnogo poznatiji i popularniji ali dodaju kako imaju nameru da i ovaj u gradu paprike i roštilja učine svetskom atrakcijom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Na karnevalu u Leskovcu 2.000 plesača

Izvor: Blic, 11.Jul.2011, 01:55

LESKOVAC - Defileom 38 grupa iz zemlje i inostranstva završen je četvorodnevni Leskovački karneval. Za razliku od ranije, ove godine nije bilo učesnika sa drugih kontinenata, ali su se zato brojne leskovačke grupe potrudile da dočaraju atmosferu dalekih Havaja i Brazila, pa je na hiljade Leskovčana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.