Izvor: RTS, 19.Nov.2022, 14:32

Leskovac, skup podrške koleginici iz Trstenika koja je pretrpela nasilje

Na širokoj čaršiji u Leskovcu prosvetni radnici organizovali su protestni skup u znak solidarnosti i podrške koleginici iz Trstenika koja je pretrpela učeničko nasilje.
Na širokoj čaršiji u Leskovcu prosvetni radnici organizovali su protestni skup u znak solidarnosti i podrške koleginici iz Trstenika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je pretrpela učeničko nasilje.

Đaci su joj izmakli stolicu i incindent snimali.
Bojana Stefanović, nastavnica istorije u leskovačkoj Osnovnoj školi "Kosta Stamenković" koja je preko društvenih mreža pozvala kolege na protest istakla je da je ovo crvena linija, krajnje vreme da nadležne institucije raaguju.
Učestalo nasilničko ponašanje učenika pokazuje da je deci potrebna pomoć i da u rešavanje problema treba da se uključe svi, roditelji, prosvetni radnici, Ministarstvo prosvete.
Na skupu je rečeno da iako postoje pravilnici o zaštiti nastavnika da se oni retko primenjuju.
Zbog toga prosvetni radnici traže da se zakoni dosledno poštuju i da se konačno u potpunosti yzabrani upotreba mobilnih telefona u školi.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Janković o nasilju u Trsteniku: Trpimo nasilje na svakom koraku i svojim primerom vaspitavamo decu

Izvor: Radio 021, 19.Nov.2022

Na širokoj čaršiji u Leskovcu prosvetni radnici organizovali su protestni skup u znak solidarnosti i podrške koleginici iz Trstenika koja je pretrpela učeničko nasilje.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.