Leskovac se trese zbog školskih smena

Izvor: Mondo, 28.Nov.2012, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac se "trese" zbog školskih smena

Dve srednje škole koje dele istu zgradu sukobile su se zbog najave promene "tradicionalnih" nastavnih smena.

Predstavnici leskovačke gimnazije zatražili su danas da se među učenicima te i ekonomske škole "Đuka Dinić" sprovede anketa o promeni školskih smena.

Učenici gimnazije i ekonomske škole koriste istu zgradu u centru Leskovca. Gimnazijalci decenijama pohađaju nastavu u prepodnevnim, a učenici ekonomske škole u popodnevnim satima.

Promenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << smene zatražila je direktorka ekonomske škole Milijana Dimić, a gimnazijalci i njihovi roditelji kazali su da se protive promeni smena, zbog tradicije, ali i većeg broja časova.

"Mi smo sproveli anonimnnu anketu u gimnaziji i oko 800 ne želi da menja smenu. Imamo informacije da većina učenika ekonomske škole ne želi da ide pre podne u školu, pa tražimo da neka agencija sprovede anonimnu anketu u obe škole", rekli su učenici gimnazije Novak Stamenković, Dušan Bogićević i Luka Petrović.

Direktorka Gimnazije Ivana Ilić kazala je da profesori i roditelji gimnazijalaca predlažu da grad Leskovac jednoj od škola obezbedi drugi prostor za izvođenje nastave.

"Mi ćemo pristati da se preselimo u drugi prostor, iako je ova zgrada pre 133 godina napravljena za potrebe gimnazije", kazala je Ilićeva.

U ekonomskoj školi je rečeno agenciji Beta da neće komentarisati sutuaciju dok ne stigne odluka od nadležnih školskih organa.

Načelnik Školske uprave u Leskovcu Tomislav Simonović nije želeo da komentariše sukob dve škole, već je naveo da će odluka uskoro biti poznata.

(Beta, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.