Izvor: JUGpress.com, 10.Jan.2020, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac nekada: Hotel Kostić

LESKOVAC

Hotel ,,Kostić” spada među one građevine na koje su Leskovčani mnogo ponosni i sada – kada ih odavno više nema.

,,Toj je bija reprezentativan hotel otvorenog tipa. Tuj je dođuvala smo leskovačka elita, odabrani ljudi, intelektualci – lepo obučeni, ukruteni ljudi ss mašnu koji Leskovčani vikav – uštirkani ljudi! Jer, hotel ,,Kostić” je bija smo za visoku kategoriju ljudi, tkv >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mu ambijent bija – čovek koj nosi kačket nee nikd svrćaja u hotel ,,Kostić”, a ako niki pijan oće da ulegne – osoblje hotela mu dade banku i vikav mu:

,,Eve ti banka i idi na drugo mesto da piješ, čoveče! Ovoj je hotel ,,Kostić!”

Gazda hotela Kostadin – Dina Kostić bija je ozbiljan i opasan čovek, a takvo je bilo i osoblje i tuj nee mogja svaki da ulegne. Kelneri su bili Pera Todorović Ćure, Bora Mitić Dejanac, Jordan Petrović Piroćanac, Aca Kuzmanović Štefi, Luka Bosanac, Nikola Veličković Stari, Čeda Gulja i Mita Nedeljković, češljar, zvani Mita.

Dura je bija londiner – njigovo je bilo da ss fijaker ide na stanicu i sačekuje putnici iz voz i dovozi gi da spiev u hotel a ko londiner je rabotija i Duško Ciganče. Na kasu su rabotili Mehmet Čevro Bosanac, Sveta Graočankić – Graočanka, Pavle Jovanović i Rade Stanković, zet na Dinu Kostića.

Tast na Dinu Kostića, gazdu od hotela, Rista Biljar zvani Kmet iz Vladičin Han bija je na kasu u kujnu – pred njega uvek stoji jelovnik ss cene i kd kelneri markirav jelo za gosti, Rista Biljar gim za markirano jelo uzne metalni tantuzi ( bonovi ) i uveče kelneri tija tantuzi isplativ na kasira u pare.

Sava Dimitrijević

Iz knjige LESKOVACKI DRVENI TRAMVAJ

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.