Leskovac među dobitnicima novca za osavremenjavanje i razvoj lokalne samouprave

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2023, 10:02

Leskovac među dobitnicima novca za osavremenjavanje i razvoj lokalne samouprave

Kako bi građani mogli da u što kraćem roku dobiju informacije i podatke koje su tražili od lokalnih samouprava i državnih uprava, resorno ministarstvo danas je odobrilo projekat vredan 9,8 miliona dinara, a među dobitnicima novca našao se i Grad Leskovac.

Novac je, po rečima ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića obezbeđen uz podršku Vlade Švajcarske, a osim Leskovca, podeliće će ga još Loznica, Mali Zvornik i Raška. Među potpisnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ugovora još i Loznica, Mali Zvornik i Raška; foto: MDULS

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ulaže u stalno inoviranje usluga, primenu savremenih alata i poboljšanje odnosa uprave i korisnika. U ovom ciklusu dodeljujemo više od 82 hiljade švajcarskih franaka za reorganizaciju i unapređenje efikasnosti i efektivnosti rada opštinskih i gradskih uprava u Loznici, Leskovcu, Malom Zvorniku i Raškoj. Uveren sam da će zahvaljujući implementaciji ovog modela odabrane lokalne samouprave biti još delotvornije u ispunjavanju svojih zadataka, među kojima je najvažniji brz i adekvatan odgovor na zahteve i potrebe građana - rekao je Martinović.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid koji je, kako se navodi u saopštenju, istakao je da je cilj inicijative unapređenje rada lokalne administracije, odnosno kvalitetnije pružanje usluga građanima i privredi.

Podsetimo, Leskovac je početkom 2023. godine dobio Jedinstveno upravno mesto, a za njegovu adaptaciju i nabavku opreme utrošeno je skoro 7 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.