Leskovac ima dovoljan broj protivgradnih raketa za ovu godinu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac ima dovoljan broj protivgradnih raketa za ovu godinu

Iako je od prošlogodišnje nabavke ostalo 77 protivgradnih raketa, prema rečima šefa Odeljenja za privredu i poljoprivredu Bobana Sokolovića, nabavljeno je još 80 novih, kako bi protivgradna služba u Leskovcu adekvatno dočekala eventualne nepogode.

Svaka od 30 stanica koliko ih ima na teritoriji Leskovca, kaže Sokolović, sezonu koja traje od 15. april do 15. oktobra, dočekaće spremno, jer je, osim raketa koje je obezbedio Grad, po 5 raketa za svaku stanicu nabavio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Republički hidro-meteorološki zavod.

Svaka stanica imaće po 11 raketa što je neki optimalni broj za početak sezone, a sve kako bi se na adekvatan način zaštitila poljoprivredna proizvodnja u našem kraju - rekao je Sokolović.

U Leskovcu, dodaje, radi 60 protivgradnih strelaca i svi su, kako kaže, potpisali ugovore sa Republičkim hidro-meteorološkim zavodom, pa će u sezoni motriti na eventualne nepogode i brzo reagovati kako ne bi došlo do oštećenja poljoprivrednih kultura.

Inače, za nabavku 80 novih protivgradnih raketa iz gradske kase, odnosno od novca poreskih obveznika Leskovca, izdvojeno je oko 3 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.