Izvor: JUGpress.com, 13.Avg.2019, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac dobio pare za pošumljavanje

LESKOVAC

Grad Leskovac, konkurisao je I dobio nešto više od 747 hiljada dinara iz Zelenog fonda Republike Srbije za pošumljavanje, nabavku sadnica I izvodjenje radova koji predhode pošumljavanju zemljišta autohtonim vrstama drveća I žbunja.

U cilju povećanja pošumlje nosti teritorije Republike Srbije, Ministarstvo za zažtitu životne sredine, ove godin e opredelilo je 41 milion dinara.   Navedena sredstva dodeljuju se za nabavku sadnica I iz vodjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radova na pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća I žbunja, na parcelama u svojini  gradova I opština I to:

za pošumljavanje degradiranih površina  ili površina za koje postoji opasnost od degradacije, pošumljavanje  cilju stvaranja vetrozaštitnih pojaseva, pošumljavanje gradskih šuma I javnih površina, odnosno za ostale vidove pošumljavanja u cilju zaštite životne sredine.

Na prvi konkurs, raspisan u aprilu, javile su se 23 lokalne samouprave, ali je komisija  kao ispravne, blagovremene i jasne, usvojila prijave samo gradova Pančevo, Kikinda i Šabac i opština Bela Palanka i Vrnjačka Banja, kojima je, juna dodelila nešto više od 18 miliona dinara.

Za preostala sredstva od blizu 23 miliona dinara, raspisan je novi konkurs. U drugoj tranši, podržana su četiri grada i dve opštine, medju kojima i Leskovac sa 747.146 dinara. Ukupno je raspodeljeno sedam miliona 86o hiljada, a preostalih 15 miliona, verovatno će čekati novi javni poziv.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.