Leskovac dobio 12 novih privrednika

Izvor: juGmedia, 03.Mar.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac dobio 12 novih privrednika

LESKOVAC – Ugovore o donaciji opreme, prosečne vrednosti 2.400 evra, sa kojom će započeti male biznise u oblasti zanata i usluga u leskovačkoj gradskoj kući potpisale su 4 žene i osam muškarca.

“Help” je uz pomoć donatora u Leskovcu do sada realizovao projekte u vrednosti od oko 700.000 evra.

Reč je o projektu “Podrška razvoju macro biznisa u Srbiji”, ukupne vrednosti 87.000 evra, koji finansira nemačka vlada, sa sufinansira grad >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovac sa 29.000 era.

Pored opreme, korisnicima je na raspolaganju stručna podrška kroz poslovne i stručne obuke za osnaživanje malih biznisa, kao i savetodavna pomoć u toku trajanja projekta.

Sunčica Dimitrijević je dobila novčanu pomoć za otvaranje fitnes centra.

Preko 90% u Leskovcu upravo čine mala i srednja preduzeća u ukupnoj strukturi privrednih subjekata.

“Novac ću uložiti u kupovinu moderne opreme. Kao i u svakom poslu, i u fitnesu se pojavljuju novi trendovi koje moramo da pratimo”, kazala je ona.

U prethodnom ciklusu opremu je dobilo 18 korisnika, čime je ispunjen ukupan broj planiranih grantova za Leskovac u okviru projekta.

Mala i srednja preduzeća su prepoznata u ekonomijama mnogih zemalja kao pokretači ekonomskog oporavka, upravo zbog otvaranja novih radnih mesta i podsticanja preduzetničkog duha.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.