Leskovac dobija Kapitol park

Izvor: JUGpress.com, 04.Jun.2018, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac dobija Kapitol park

LESKOVAC

Britanski investitor Poseidon grupa dovodi svoj brend Kapitol Park, čime nastavlja da investira u srpsko ritejl tržište, jer već ima završene objekte u Šapcu, Somboru i Beogradu. Radovi će biti započeti za tri nedelje, a otvaranje ritejl parka je zakazano za jesen 2018.godine. Tim povodom je menadžment kompanije Poseidon grupe sa predstavnicima grada Leskovca održao konferenciju za medije u sali skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << grada.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da će ova investicija u Leskovac doneti građanima mogućnost dobre kupovinu, ali i mnogo novih radnih mesta.

„To vidimo kao napredak grada i potvrdu da se krećemo u dobrom smeru. Ovo je prvi tržni centar koji se u Leskovcu otvara nakon više godina i siguran sam da će Leskovčanima omogućiti lakši pristup brojnim svetskim brendovima i robnim markama. U okviru objekta planirano je 13 lokala, tehničke prostorije i administrativni deo. Sastavni deo objekta su i pristupne i manipulativne saobraćajnice, dva parking prostora kojima se pristupa iz ulice 28. marta i ulice Strahinjića bana.“

„U Kapitol Park Leskovac biće uloženo oko 10 miliona evra“ istakao je direktor kompanije Džejms Gan i pojasnio da će „potrošačima biti ponuđen miks 16 prodavnica poznatih domaćih i internacionalih brendova. Osim toga, dolazak ovog projekta u Leskovac doprineće ekonomiji grada donoseći oko 500 radnih mesta u fazi izgradnje i 200 nakon otvaranja. Odluka da investiramo u Leskovac proistekla je između ostalog iz njegove povoljne centralne lokacije u jablaničkom okrugu, kao i pozitivnih trendova ekonomskog razvoja u gradu što je potvđeno i sertifikatom koji je Leskovac dobio od NALED-a kao grad sa povoljnim biznis okruženjem. Dosadašnje iskustvo ukazuje na to da ovakvi ritejl parkovi privlače i potrošače iz okolnih gradova i tako povećaju potrošnju i unapređuju poslovno okruženje i ekonomsku situaciju u gradu. Pridružiće nam se 16 domaćih i internacionalnih brendova koji će pružiti potrošačima veći izbor pri kupovini, a održavajući pristupačnost cene robe. U planu nam je da podržavamo i dobrotvorne aktivnosti u gradu.“

Za sada u šemi nema robne marke koja je iz Leskovca, ali su tu nacionalni brendovi koji će se naći pored poznatijih međunarodnih, dodaje Džejms Gan.

„Lokalno stanoviništvo će biti uključeno prvenstveno kroz radna mesta koja će se tu otvoriti. S druge strane, biće tu i nabavka robe i ostalih usluga koje će biti distribuirane. Naša ideja je da uvek zakupcima predočimo da se uključe u lokalnu zajednicu na tom nivou.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović je dodao da je za ovaj vid poslovanja zainteresovana leskovačka firma „Martes“ i da će se o tome uskoro razgovarati.

Zemljište površine 16.500 metara kvadratnih na kom će park biti sagrađen je kupljeno od beogradske firme Pluto kapital. Smešteno je u širem centru grada, na uglu ulica 28. marta i Strahinjića Bana. Prednosti ove lokacije su blizina centru grada, kao i autoputu E-75. Kapitol Park Leskovac će biti prvi ritejl park u Leskovcu i centar za kupovinu i zabavu za celu porodica sa ukupnom površinom od 6.500 metara kvadratnih.

„Poseidon Property“ je ogranak firme „Poseidon Group“, sa sedištem u Velikoj Britaniji, koji se bavi upravljanjem, razvojem i investicijama u maloprodaji, poslovnom prostoru, stambenom i turističkom sektoru sa naglaskom na ritejl sektor. Trenutna vrednost projekata firme „Poseidon Group“ iznosi 1,2 milijarde eura, a portfolio čini više od 60.000 m2 izgrađenih ritejl parkova, 36.000 m2 supermarketa i više od 400 stambenih objekata u planiranju i izgradnji.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.