Izvor: B92, 06.Dec.2009, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Požar u zgradi JP "Dom"

Leskovac -- U požaru, koji je izbio večeras, izgoreo je deo zgrade i krovna konstrukcija zgrade gradskog javnog preduzeća "Dom" u centru Leskovca.

U požaru nema povređenih a pripadnici vatrogasne brigade uspeli su posle pola sata da lokalizuju požar. Načelnik Vatrogsane brigade Ivica Ranđelović rekao je za B92 da su požar primetili pripadnici policijske uprave čija se zgrada nalazi u neposrednoj blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da su vatrogasci veoma brzo reagovali.

"Još uvek ne možemo da kažemo koji je uzrok požara i kolika je šteta, ali ono što znamo je da je požar prvo primećen u jednoj od kancelarija i da se veoma brzo proširio na krovnu konstrukciju", kaže on.

"Vatra je lokalizovana i veoma brzo će biti ugašena tako da smo sprečili da se požar proširi na zgradu gde je sedište Jablaničkog okruga, a koja se nalazi svega desetak metara od zgrade JP ’Dom’", kaže Ranđelović.

Prema prvim nezvaničnim procenama u požaru je izorelo oko 200 metara kvadratnih krovne konstrukcije i oko 100 kvadrata kancelarijskog prostora.

Nema podataka koliko je dokumentacije ovog javnog preduzeća uništeno u požaru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.