Leskovac: Kod “stranih investitora” nema sindikata

Izvor: JUGpress.com, 29.Sep.2017, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Kod “stranih investitora” nema sindikata

LESKOVAC

Takozvani ” strani investitori” , koji su za otvarannje svojih pogona u Leskovcu dobili značajne subvencije iz državnog budžeta, su, izgleda, alergični na sindikalno organizovanje.

Iako u Leskovcu, i Srbiji,  rade već više godina , u fabrikama “Jura”, “Falke” i “Džinsi” nema sindikata.

Komentarišući probleme radnika koji im se često obraćaju povodom osnivanja sindikata u privatnim firmama, sekretar Veća Saveza samostalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sindikata za više opština sa sedištem u Leskovcu, Jovica Nedeljković. kaže da je “upravo organizovanje sindikata kod privatnika važan zadatak na kome trenutno rade”.

„Firma „Jura“ nema sindikat, već ima samo sindikat zaposlenih koji ne proizvodi pravno dejstvo odnosno nema svojstvo pravnog lica, nema svojstvo pregovaranja i zaključivanja kolektivnih ugovora. Pokušavamo da u tim novonastalim preduzećima napravimo sindikat, počev od „Jure“, „Falke“ i „Džinsi“,  kaže Nedeljković.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.