Leskovac GRAD NA VODI

Izvor: juGmedia, 04.Avg.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac GRAD NA VODI

LESKOVAC – Dok širom Srbije vlada oskudica i nestašica vode za piće u ovim vrelim i sparnim danima, u gradu na Veternici je po tom pitanju veoma komotno, zahavljujući izdašnom vodosistemu “Barje”.

Sa kapacitetima koji više nego duplo nadmašuju trenutnu potošnju od 350 litara u sekundi, Leskovac se našao u malobrojnoj grupi gradova u zemlji koji su trajno rešili problem vodosnabdevnja.

Ipak, direkor leskovačkog Vodovoda Staniša Ristić kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je, i pored izuzetno povoljne situacije na polju vodosnabdevnja, voda proizvod koji ne bi trebalo da se koristi za polivanje bašti.

“Kapacitet vodosistema Barje iznosi 800 litara vode u sekundi, a kada se dodaju rezervni bunari raspolažemo i sa većim količinama vode”, objašnjava Ristoć.

Vodosistem Barje građen je oko dve i po decenije za potrebe leskovca, ali i lebana i Vlasotinca.

“A da li će i kada će se ove dve opštine odlučiti za priključak na vodosistem Barje, odlučiće njihovi stanovnici i rukovodstva, u dogovoru sa rukovodstvom grada Leskovca”, dodaje direktor leskovačkog vodvoda, koji je ponajviše zaokupljen finasijama.

Tako sa zadovoljstvom konstatuje da će povećana potrošnja imati efekata na finansijsko poslovanje JP “Vodovod”, uz apel da korisnici usluga redovno izmiruju svoje obaveze.

(Kraj)mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.