Izvor: B92, 10.Okt.2009, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Blokiran račun škole

Leskovac -- Račun Medicinske škole u Leskovcu u blokadi od maja zbog odluke suda da isplati 70 miliona dinara preduzeću, koje je nakon požara iz 2005, izgradilo novu školu.

Posle požara koji se dogodio u maju 2005. godine kada je izgorela stara škola, tadašnji ministar prosvete Slobodan Vuksanović i predsednik opštine Leskovac Gojko Veličković dogovorili su se da izgradnja nove škole počne po ubrzanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procedur. Preduzeće "Novogradnja" izgradilo je novu školu, ali niko do danas nije uplatio novac

Tadašnji direktor škole Jovica Marinković potpisao je ugovor u ime investitora.

Od maja, kada je stigla nova presuda Trgovinskog suda po kojoj dugovanja škole premašuju 70 miliona dinara, račun škole je u blokadi.

U avgustu su i plate zaposlenih bile blokirane. Predsednica samostalnog sindikata škole Marija Savić kaže da su zbog problema i straha od gubitka posla narušeni međuljudski odnosi u školi.

Direktorka škole Zorica Kastratović očekuje rešenje od lokalne samouprave i ministarstva prosvete, koji su i ugovarali izgradnju nove škole. Ona veruje da škola neće biti ugašena ili izmeštena, iako dugovanja premašuju dvogodišnji platni fond zaposlenih.

Načelnica gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković-Ilić kaže da su dugovanja Medicinske škole veća od godišnjeg izdvajanja iz budžeta za sve leskovačke škole i da grad nikako ne može da plati ovaj iznos.

Uprkos brojnim optužbama suprotstavljene strane slažu se da je izgradnja škole po kvadratu previše koštala kao i da je u tom periodu istog izvođača radova lokalna vlast angažovala u nekoliko leskovačkih škola.

O sudbini medicinske škole u Leskovcu odlučiće komisija koja će biti formirana u ministarstvu prosvete.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.