Leskovac: Badinčani protestvovali zbog ukidanja stajališta

Izvor: JužneVesti.com, 06.Maj.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Badinčani protestvovali zbog ukidanja stajališta

Sedamdesetak meštana Badinca i okolnih sela protestvovali su danas pored magistralnog puta Leskovac - Vlasotince zbog ukidanja međumesnog stajališta u ovom selu.

Oni najavaljuju da svojoj deci neće dozvoliti odlazak u školu od ponedeljka i da, u slučaju radikalizacije protesta, razmišljaju i o blokadi puta.

Od 1. maja kada je gradska Odluka o izmeni i dopuni Odluke o određevanju autobuskih stajališta po vrsti prevoza za linijski prevoz putnika na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << grada Leskovca stupila na snagu, autobusima vlasotinačkog “Sigmatransa” onemogućeno je da u Badincu primaju putnike.

Najbliža međumesna stajališta za preko 2.000 stanovnika Badinca i okolnih sela sada su Nomanica i naselje Podrum, što praktično znači da su oni koji putuju ka Leskovcu upućeni samo na jednog prevoznika DOO “Goran” uz “Mitić prevoz” koji ima samo tri polaska, dok oni koji kreću za Vlasotince moraju da pešače puna 4 kilometra do Nomanice kako bi ušli u autobus - objašnjava Radomir Jovanović, predsednik Mesne zajednice Badince.

Meštani Badinca, Žižavice, Gornjeg i Donjeg Bunibroda i Guberevca prikupili su do sada peticiju sa preko 500 potpisa kojom se od lokalne samouprave traži da reši ovaj problem.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.