Legendarni ulični prodavac Neša Ledi posle 20 godina dobio novinarnicu

Izvor: juGmedia, 16.Avg.2018, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legendarni ulični prodavac Neša Ledi posle 20 godina dobio novinarnicu

Prodavac štampe iz Leskovca Nebojša Mladenović, poznatiji kao Neša Ledi, posle dve decenije smrzavanja i topljena na letnjoj žegi i isto toliko dugog moljakanja i kucanja na sva moguća vrata, konačno je dobio krov nad glavom u vidu drvene novinarnice u centru grada.

Taj kiosk dizajnirao je sam, a gradske vlasti su mu pre tri meseca dozvolile da ga postavi ispred robne kuće, tamo gde je i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sam, sa svojim tezgama, postao sastavni deo platoa.

Sa tog mesta, zbog ulične prodaje štampe bio je u nekim ne tako davnim vunenim vremenima hapšen i u policijskoj stanici lisicama na rukama prespavao jednu noć, kažnajvale su ga i progonile razne inspekcije.

Kada su, pričao je, konačno 2000. godine došli na vlast „njegovi“, a Mladenović je bio verbalno eksponirani član Demokratske stranke, ponadao se da će se njegove šanse za legalizaciju prostora uvećati.

Prevario se.

Ponovo je molio, preklinjao, ali, nekako, tim „njegovima“ nije bio važan on, ulični prodavac štapme, časopisa, knjiga i drugih publikacija. Kalkulisalo se da će taj prostor, jedan ugao između dva zida dobiti neki tajkun, pričalo pa se zaćutalo.

Da ne poveruješ. Dobio sam dozvolu za novinarnicu od onih koje sam najviše pljuvao“, komentariše kao da ne veruje.

Ne pitamo ga da li je još privržen bivšim vlastima i svojim drugovima, znajući da ova legenda ne menja stavove kao čarape, ali da istovremeno ne zaboravlja ni dobra dela.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.