Lavice se odbranile na Bubnju

Izvor: KGsport.info, 25.Sep.2016, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavice se odbranile na Bubnju

Jedna od neiskorišćenih šansi Šumadinki pred golom Lavica (beli dresovi), koje su se branile i sa devet igračica

Fudbalerke Šumadije 1903 na otvaranju jesenje sezone pred svojim navijačima na Bubnju nisu opravdale očekivanja favorita i u duelu sa Lavice Dubočicom iz Leskovca osvojile samo bod. Bio je to susret drugog kola Prve lige Srbije, u kojem su se domaće igračice ispromašivale, a nisu iskoristile ni penal.
Posle pobede u derbiju gradskih prvoligaša >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << sa Trijumfom u Rekovcu (2:0) očekivalo se da će fudbalerke trenera Srđana Prokića nastaviti sa dobrom i efikasnom igrom, ali od toga ništa nije viđeno. Igračice Šumadije 1903, koje u ovoj sezoni imaju velike ambicije u osvajanju prvog mesta, prosto su opsedale gol gošći iz Leskovca, ali nisu uspele da savladaju Milicu Petković, golmana gostujućeg tima.
U 17. minutu novajlija u redovima Šumadinki Branka Lazervić pogodila je prečku, a nešto kasnije pravu bombu pod prečku uputila je Milica Milovanović, ali je Petkovićeva uspela da loptu izbije u korner.
Posle dva snažna udarca Kristine Lazić i Jelene Miloradović domaća ekipa nije iskoristila najbolju šansu. U 42. minutu štoperku gostiju Marijanu Jojić lopta je pogodila u ruku u svom šesnaestercu i sudija Sandra Trajković iz Smedereva opravdano je pokazala na belu tačku. Međutim, slab udarac Miloradovićeve odbranila je Petkovićeva, pa se, ipak, na odmor otišlo bez pogodaka.
U drugom poluvremenu domaće fudbalerke igrale su nervoznije i pokušavale su dugim loptama da što pre dođu do vođstva, ali to im nije išlo od noge. Golman Leskovčanki Petkovićeva  prosto je bila nesavladiva. U 62. minutu Ivana Dukić je pokušala ubacivanjem pred gol, lopta je odskočila preko golmana, ali je Petkovićeva stigla da je iz levog ugla izbaci u preko prečke.
Jedan od retkih udaraca na gol domaće ekipe u 68. minutu uputila je rezervista gostiju  Aleksandra Ristić, a golman Jana Pantić uspela je da loptu izbaci preko prečke. Na drugoj strani šuteve kapitena  Tamare Jurišević, Lazarevićeve, Lazićeve i Miloradovićeve golman Lavica Dubočice je uspešno zaustavila, a Biljana Ilić je šutirala pored gola. Tako su fudbalerke Šumadije 1903 propustile veliku priliku da ubedljivo savladaju gošće iz Leskovca, koje su se uglavnom branile i odbranile, pa su zadovoljne napustile stadion na Bubnju sa osvojenim bodom.
Ekipa Šumadije 1903 nije imala svoj dan, odigrala je ispod svojih mogućnosti i nije mogla da postigne gol, pa je morala da se zadovolji podelom plena od kojeg je slađi deo pripao Leskovčankama.
ŠUMADIJA 1903 – LAVICE DUBOČICA (Leskovac) 0:0
KRAGUJEVAC
Stadion
: Bubanj.
Gledalaca: 100.
Sudija: Sandra Trajković (Smederevo).
Pomoćnice:Jasna Polić i Ivana Jovanović (obe iz Beograda).
Žuti karton: Dukić (ŠumadijA 1903).
ŠUMADIJA 1903: Pantić, Mijatović (Mitić), Mirković, Vranić Prokić (Arsenijević), Ilić, Jurišević, Miloradović, Lazić, Lazarević, Milovanović, Dukić.
LAVICE DUBOČICA: Petković, Jovanović, T. Nikolić, Jojić, Savić, M. Nikolić (Ristić), Aleksić (Kukec), Milenković (Jović), Mladenović, Kostić, Dubroja.
Preostale tri utakmice 2. kola Prve lige Srbije za žene odigraće se danas, a sastaju se: Polet (Sivac) – Trijumf, Jagodina – Rad, Mačva – Kolibri (Kuršumlija).
U trećem kolu Šumadija 1903 gostuje u Beogradu i sastaje se sa novajlijom Radom, a Trijumf dočekuje Mačvu na stadionu u Rekovcu.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.