Izvor: JUGpress.com, 27.Maj.2020, 21:29

LKC: Onlajn program za period od 27. do 30. maja

LESKOVAC

Sreda, 27. maj 2020. u 21 h

RETROSPEKTIVA – 12. LIFFE

Dvanaesti Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE, održan od 18. do 22. septembra, otvorio je naš proslavljeni glumac Miloš Biković. Tokom pet dana trajanja festivala prikazano je ukupno 28 filmova u glavnom i pratećem programu. Specijalno priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << “Živojin Žika Pavlović” za afirmaciju filmske umetnosti u svetu dodeljeno je velikanu srpskog glumišta Bogdanu Dikliću

Četvrtak, 28. maj 2020. u 21 h

STRINGS FESTIVAL 2016.

KONCERT: OMLADINSKI KAMERNI ORKESTAR STRINGS

U okviru STRINGS festivala i letnje akademije muzike se svake godine održava radionica kamernog orkestra koju vodi profesor Rade Pejčić. Radionica je sastavljena od odabranih polaznika koji su predloženi od strane njihovih predmetnih profesora. Prvi nastup Omladinskog kamernog orkestra STRINGS je bio  na zatvaranju festivala 2016. godine. Ovi koncerti su zamišljeni da pored učešća u orkestru, najistaknutiji pojedinci u protekloj godini dobiju priliku da nastupaju sa orkestrom kao solisti. Te 2016. godine nastupili su mladi solisti na violončelu Petar Pejčić, Nađa Stevanović, Sara Čano i Damjan Saramandić  kao i solista na violini Aleksa Nešić od kojih tek u budućnosti očekujemo vrhunske domete. Na programu su bila dela Paganinija – Žandrona, Masnea, Popera i Britna.

Subota, 30. maj 2020. u 21 h

Tribina “U KRUPNOM PLANU” – BOGDAN DIKLIĆ, glumac

Jedan od najeminentnijih glumaca na ovim prostorima Bogdan Diklić gostovao je na tribini “U krupnom planu” na 12. festivalu “Lajf”, održanom od 18. do 22. septembra 2019. godine. Na otvaranju festivala, kada mu je uručena nagrada “Živojin Žika Pavlović” za afirmaciju filmske umetnosti u svetu, proslavljeni glumac doživeo je stajaće ovacije. Dirnut reakcijama leskovačke publike, Diklić je rekao da je to velika čast i da poseban značaj za njega imaju nagrade koje nose ime nekog velikana, dodajući da je Žika Pavlović izuzetno značajna ljudska, filmska i književna pojava. Glumac koji je tokom karijere duže od četiri decenije ostavio veliki trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, na tribini “U krupnom planu” govorio je o kultnim ostvarenjima u kojima je igrao sa velikanima domaćeg glumišta kod vodećih reditelja. Nezaboravne su njegove uloge u filmovima “Nacionalna klasa”, “Maratonci trče počasni krug”, “Majstori, majstori”, “Čudo neviđeno”, “Sabirni centar”, “Tri karte za Holivud”, sve do najnovijeg “Južnog vetra”. Pamtimo ga i po upečatljivim ulogama u televizijskim serijama “Grlom u jagode”, “Otvorena vrata”, “Čizmaši”, “Koreni”. Ovenčan je prestižnim priznanjima, među kojima su nagrada za životno delo “Pavle Vuisić”, Zlatna arena u Puli i Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.