LKC: Na koncertu Hisarlija leskovačke pesme

Izvor: juGmedia, 23.Apr.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LKC: Na koncertu Hisarlija leskovačke pesme

Kulturno umetničko društvo “Hisarlije” održače sutra uveče tradicionalni prolećni koncert na kome se Leskovčanima pruža prilika da uživaju u starim, izvornim, leskovačkim pesmama.

Koncert u kamernoj sali počinje u 19,30

“Hisarlije” su jedini KUD koji neguje, promoviše i čuva od zaborava starogradsku izvornu muziku leskovačkog kraja.

Pesme su sačuvane u pesmaricama 1, 2, 3, i 4., izdate pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i grada Leskovca. Nastupiće orkestar i više solo pevača sa najlepšom starogradskom muzikom.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

KUD „Belac“ proslavio 20 godina postojanja

Izvor: juGmedia, 23.Apr.2018

Povodom 20 godina rada, uz podršku lokalne samouprave, Doma kulture Bojnik, osnovne škole „Stanimir Veljković-Zele“ i brojnih prijatelja, KUD „Belac“ organizovao je koncert u sportskoj hali u Bojniku na kome su učestvovali i KUD „Izvor“ iz Vrnjačke Banje kao i KUD „Lemind“ iz Leskovca...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.