LKC: Izložba crteža “Uhvatile me lutke”

Izvor: JUGpress.com, 29.Jul.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LKC: Izložba crteža “Uhvatile me lutke”

LESKOVAC

Decembra 2015. godine objavljena je prva zbirka pesama Stefana Tićmija „Uvatile me lutke“.

Ovih dana izašlo je reizdanje, a promenjene su korice.

Tićmijeva ideja je bila da klinci nacrtaju nešto na temu naslova knjige.

„To su radila deca iz vrtića „1001 radost“, škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“, kao i još neki sa strane. Izabrali smo rad Jovane Savić, knjiga >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je odštampana, ali smo uradili i izložbu radova koji su bili predlog za naslovnu stranu. Ima tu interesantnih radova, ali, na žalost, naslovna strana knjige je samo jedna. Zato smo upriličili ovu izložbu kako bi što više ljudi moglo da vidi barem deo onoga što je urađeno kao predlog za korice knjige.“

Izložbu je otvorio predavač u školi stripa „Nikola Mitrović Kokan“, Marko Stojanović, koji je rekao da su se u školi rado odazvali pozivu za učešće u ovom projektu.

„Mi želimo da podržimo sve ono što je kreativno, dobro, duhovito i moderno, a ono što radi Stefan smatramo upravo za to. Preneli smo ideju našim učenicima, ali smo morali i da im pojasnimo šta znači u prenosnom značenju izraz „Uvatile me lutke“, kako bi oni što bolje uradili crtež.

Na terasi foto-kluba izloženo je desetak radova.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.