Kvalitetnije snabdevanje vodom za 150 domaćistava u Radničkom naselju

Izvor: juGmedia, 21.Jul.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvalitetnije snabdevanje vodom za 150 domaćistava u Radničkom naselju

LESKOVAC – Zamenom stare pe-ve-ce mreže, koja datira iz 80-ih godina prošlog veka i na kojoj su se proteklih godina često dešavali kvarovi, novim polietilenskim cevima počela je rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Vidoja Smilevskog u Leskovcu.

Rok za završetak radova u dužinio od 444 metra je 15. avgust.

Investicija je veoma značajna za stanovnike ove ulice jer će doći do značajnog smanjenja kvarova >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i kvalitetnijeg vodosnabdevanja za oko 150 potrošača, ali i za Osnovnu školu Vožd Karađorđe i dečji vrtić Kolibri.

Verujem da stanovnici ovog dela grada mogu biti zadovoljni jer su samo u 2016. godini novu vodovodnu mrežu dobile i okolne ulice Gavrila Principa i Borivoja Kocića, gde je uloženo gotovo 15 miliona dinara. U ulici Zejnela Ajdinija je u toku ispitivanje cevovoda i hiperhlorisanja nakon čega će potrošači biti povezani na novu mrežu (vrednost oko 8 miliona dinara), a  počeli su i radovi u ulici Đure Đakovića, u dužini od 650 metara, gde će u zamenu vodovodne mreže biti uloženo blizu 10 miliona dinara„, nabrojao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska radova.

Izvođač radova je firma Telekomunikacije Blace, a ukupna vrednost radova je oko 5 miliona dinara.

Do sada je ukupno zamenjeno šest kilometara vodovodne mreže, u koje je uloženo oko 100 miliona dinara.

Očekuje se i da potrošači u delu Bulevara oslobođenja budu uskoro povezani na novu mrežu, a u narednim mesecima biće zamenjena i vodovodna mreža u drugom delu Bulevara, kao i na Trgu revolucije.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Započeti radovi na zameni vodovodne mreže

Izvor: JUGpress.com, 21.Jul.2016

LESKOVAC..Vodovodna mreža u ulici Vidoja Smilevskog biće zamenjena i postaviće se cevi od polietilena, prečnika fi 225...Na taj način zameniće se stara PVC mreža koja datira još iz 80-ih gofdina prošlog veka i na kojoj su se proteklih godina često dešavali kvarovi...Gradonačelnik Leskovca...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.