Izvor: B92, 04.Sep.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Vlada neće pasti

Leskovac -- Potpredsednik Vlade Srbije i lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić kaže da novih izbora neće biti i da Vlada Srbije neće pasti.

Krkobabić je na prijemu kod gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića kazao da je Vlada Srbije kompaktna, iako možda, gledano spolja, izgleda krhka. "Iako je sastavljana od više različitih stranaka, vlada je kompaktna. Zato izbora neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti i vlada neće pasti", ocenio je Krkobabić.

Potpredsednik Vlade je ocenio da privreda Srbije izlazi iz krize i očekuje da će početkom naredne godine doći do rasta proizvodnje, te da će tome doprineti, kako je rekao, i zakoni koji regulišu fiskalnu politiku.

Krkobabić je dodao da reforma državne uprave ne mora da znači otpuštanja, već i prebacivanja zaposlenih iz jednog u drugo ministarstvo.

Dodao je da u njegovom kabinetu radi samo petoro službenika koji uspevaju da završe neophodne poslove i podsetio da su plate ministara već ranije smanjene.

"Tako sada potpredsednik vlade prima 88.000 dinara, daleko manje nego direktori državnih preduzeća", naveo je Krkobabić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.