Kriv za smrt devojčice, nije povukao ručnu: Boban Stojanović osuđen na dve godine zatvora

Izvor: Večernje novosti, 10.Jun.2020, 13:10

Kriv za smrt devojčice, nije povukao ručnu: Boban Stojanović osuđen na dve godine zatvora

Boban Stojanović (55) iz Leskovca osuđen je danas u Nišu na dve godine zatvora jer je odgovoran za smrt 12-godišnje devojčice Isidore Vučković. On nebezbedno parkirao kombi, a kada je izašao, vozilo je krenulo unazad Boban Stojanović (55) iz Leskovca osuđen je danas u Nišu na dve godine zatvora jer je odgovoran za smrt 12-godišnje devojčice Isidore Vučković.On nebezbedno parkirao kombi, akada je izašao, vozilo je krenulo unazad i tog 24. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 2018. usmrtilo Isidoru On je oglašen krivim jer nije podigao ručnu kočnicu iako je bio svestan da može izazvati opasnost. Dokazano je da je menjač ubacio u prvi ili drugi stepen prenosa, ali nije aktivirao ručnu kočnicu. Kao olakšavajuća okolnost uzeto je u obrir da ranije nije osuđivan, i zato što je izrazio kajanje, što je pokazalo i njegovo zdravstveno stanje, obzirom na to da je podvrgnut psihoterapiji. Njegovi roditelji napustili su sudnicu bez reči.Njegov branilac Dragan Mladenović je rekao danas da je uprkos stavljanju menjača u brzinu, automobil je sam krenuo i to nakon dvadesetak sekundi nakon što je Stojanović izašao iz vozila. Na današnjoj završnoj reči u Osnovnom sudu, tužilaštvo je zatražilo kaznu zatvora od tri godine dok je zastupnica porodice Vučković zatražila najmanje pet godina zatvora.- Svako ima pravo da pogreši, ali jasno je kakav je neko čovek kada se ne kaje zbog toga što je uradio. Nijednom nam nije prišao da izjavi saučešće, ovde u hodniku je samo vrteo glavom, suze su mu išle samo kada je sebe branio. ja mislim da je on običan folirant - rekao je danas na poslednjem ročištu Ivan Vučković, otac nesrećno stradale Isidore.Odbrana Stojanovića je tražila oslobađajuću presudu rekavši da su mu kod neuropsihijatra ustanovljene dijagnoze, a to je na uvid danas i priloženo sudu. Stojanović je sve vreme suđenja gledao u pod i podrhtavao.- To koliko se ja kajem, ja najbolje znam. Da sam video da je vozilo krenulo, sigurno bih ja bio ispod njega. Nešto slično mi se dogodilo 15 dana ranije kada je isto tako vozilo krenulo pa sam sve dao od sebe da ga zaustavim. Još jednom javno izražavam saučešće porodici - rekao je Stojanović.Njegov branilac Mladenović kaže da veštačenje samog vozila mašinska struka nije obavila kao i da je sigurno stavio menjač u neki od stanja prenosa, ali da je verovatno menjač ispao iz brzine i sam krenuo na dole. na suđenju je rečeno da ručna kočnica uopšte nije radila, odnosno kako je to Stojanović rekao "nije hvatala".
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

OTAC DEVOJČICE KOJU JE PREGAZIO AUTOMOBIL: Dobio je samo dve godine a mog deteta više nema!

Izvor: Kurir, 11.Jun.2020, 04:14

Boban Stojanović (55) iz Leskovca osuđen zbog saobraćajne nesreće u Nišu u septembru 2918. kada je učenicu Isidoru Vučković (12) pregazio automobil koji je on ostavio ostavio na nizdici  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.