Izvor: JUGpress.com, 19.Okt.2023, 16:45

Kreni-Promeni: „Osuđujemo pretnje novinaru Ivanu Spiriću i redakciji JUGpress-a“

LESKOVAC- BEOGRAD

Pokret „Kreni-Promeni“ izražava duboku zabrinutost zbog nedavnih pretnji upućenih novinaru Ivanu Spiriću i redakciji Regionalne informativne agencije JUGpress od strane advokata Zvezdana Kneževića.

„Sloboda medija i razvoj demokratije u jednom društvu su neodvojivi. Svako ugrožavanje novinara i njihovograda je napad na samu srž demokratskih vrednosti“ poručili su iz „Kreni-Promeni“ >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i podsetili na tragične događaje poput ubistva novinara Slavka Ćuruvije za koje kažu da nikada ne smeju da se ponove.

„Napad na g-dina Spirića i redakciju JUGpress-a, nije samo napad na novinara i medije, već i na svaku osobu koja podržava istraživačko novinarstvo i slobodu izražavanja. Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju i preduzmu adekvatne korake kako bi zaštitili novinare i novinarsku profesiju od ovakvih pretnji i pritisaka i  apelujemo na društvo da podrži slobodne medije i ne dozvoli da strah i pretnje utiču na profesionalno novinarstvo i slobodu izražavanja“ zaključuje se u saopštenju pokreta „Kreni-Promeni“. (kraj)KP/LjS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.