Krediti za razvoj seoskog turizma

Izvor: RTS, 22.Jul.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krediti za razvoj seoskog turizma

Vlada Srbije odobrila kredite za razvoj smeštajnih i ugostiteljskih kapaciteta u seoskim domaćinstvima. Krediti dodeljeni za rekonstrukciju seoskih domaćinstava iz Aranđelovca, Leskovca, Kalne, Crnog Vrha, Bačkog Petrovca i Beograda.

Ministarstvo ekonomije sklopilo je šest ugovora o kreditima namenjenih razvoju smeštajnih i ugostiteljskih kapaciteta u seoskim domaćinstvima. Ukupna vrednost ugovora je 53,5 miliona dinara.

Državni sekretar za turizam Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Petković izjavio je agenciji Beta da je Vlada Srbije kredite odobrila na period od pet godina, sa godinu dana počeka i kamatnom stopom od jedan odsto godišnje.

"Ideja je da u prioritetnim turističkim destinacijama podstaknemo preduzetnike i seoska domaćinstva da ubrzano pripremaju dobre smeštajne kapacitete za prihvat domaćih i stranih gostiju", rekao je Petković.

Krediti su dodeljeni za izgradnju i rekonstrukciju seoskih domaćinstava iz Aranđelovca, Leskovca, Kalne, Crnog Vrha, Bačkog Petrovca i Beograda.

Uredbom je propisano da je minimalni iznos kredita dva miliona dinara, osim za seoska domaćinstva, gde je taj cenzus niži i iznosi 500.000 dinara. Uslov je najmanje 50 odsto sopstvenog učešća u projektu.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.