Kostjukov: Poslednji korak na sceni

Izvor: JUGpress.com, 08.Mar.2018, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostjukov: Poslednji korak na sceni

LESKOVAC

 

Borba protiv rijaliti programa treba da krene od kuće, gašenjem televizora, a potom, po mom mišljenju, i državni funkcioneri bi, za takve sadržaje, trebalo da uvedu ogroman porez, koji bi se kasnije uložio u pravo školovanje mladih talenata, rekao je večeras Konstantin Kostjukov, baletski umetnik, odgovarajući na pitanje urednice JUGpressa, a pre početka izvodjenja predstave u Narodnom pozorištu u Leskovcu.

On je dalje istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da neka vrsta discipline treba da postoji, naročito kada je reč o sadržajima koji se plasiraju, „bez obzira na to što to možda nije po nekim evropskim standardima“.

„Ne postoje savršena društva, pa čak možda ni evropsko, gde mi idemo, nije takvo. Ponekad ne treba prihvatiti sve ono što nam se naredjuje, već treba da budemo pametni i da znamo šta je prava vrednost, šta je prava tradicija i istorija. Tačno je da ćemo izgubiti vreme, generacije i novac i da će nas sve to unazaditi, ali potrebno je da se sa tim borimo. Svako treba to da učini. Ovo danas je neki vapaj trenutnog stanja, ali i taj vapaj će proći“, kazao je Kostjukov, istakavši da i sloboda treba da ima granice, jer, u suprotnom, može da se pretvori u ludilo.

Takodje, na pitanje urednice JUGpressa, na koji način treba da se izvrši decentralizacija kulture, Kostjukov je rekao da iako živimo u teško vreme, sami bi trebalo da preduzmemo prve korake ka decentralizaciji, odnosno ka otvaranju baletskih ili drugih škola u manjim sredinama, ukoliko postoji mogućnost za to.

„Baletska umetnost danas je mnogo popularna i mnogo se širi i mladim talentima ne bi trebalo da uskraćujemo, ukoliko žele da se oprobaju u baletu. Možda bi trebalo da pokušamo da pronadjemo i neke zvanične kontakte koji će nam pomoći u otvaranju baletskih škola, ali u principu, trebalo bi sami maksimalno da se potrudimo“, kaže on.

Na konferenciji za medije i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović dodao je da lokalna samouprava radi na decentralizaciji kulture, „zbog čega se i trudi da leskovačkoj publici obezbedi što više kulturnih dogadjaja“.

Kostjukov je večeras istakao i da njegova oproštajna turneja predstavlja kraj jednog novog početka.

„To će biti moj poslednji korak na daskama, ail i dalje ću nastaviti da promovišem baletsku umetnost koja je u svetu jako zastupljena, jako puno se širi i stvara lepezu novih pravaca i stilova“, dodao je.

Konstantin Kostjukov sa svojim timom večeras je izveo najatraktivnije deonice iz predstave Don Kihot, Kraljica Margo i Zorba.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.