Košarkaši leskovačke Aktavis Akademije krajem maja učesnici turnira u holandskom Groningenu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Maj.2023, 12:49

Košarkaši leskovačke Aktavis Akademije krajem maja učesnici turnira u holandskom Groningenu

Juniori Aktavis Akademije će od 27. do 29. maja po 10. put biti učesnici međunarodnog turnira u Groningenu, na kome će se osim timova iz Holanidije takmičiti i klubovi i iz Nemačke, Češke i Belgije.

Turnir će kao i prethodnih godina činiti 8 ekipa koje će biti podeljene u dve grupe, odakle će se po dve najbolje plasirati u polufinale, dok će preostali timovi razigravati za plasman. Prošle godine zauzeto 7. mesto; foto: Aktavis Akademija

Određen je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << žreb, a mi smo ove godine u grupi B sa ekipama Brno iz Češke, nemačkim Hamburgom i mladom reprezentacijaom Holandije. A grupu će činiti domaćin Gronnigen, belgijski Ostende i nemački timovi Oldenburg i Bajer Leverkuzen. Ovo će biti jubilarni 10. put da ćemo učestovavati na turniru što dovoljno govori koliko zapravo ljudi širom Evrope cene rad Aktavis Akademije - kaže sportski direktor Vladan Stojiljković.

On ističe da će ekipu i ovaj put predvoditi trener Milan Petrovića, dok će delegaciju činiti član KSS-a i profesor na niškom Fakultetu sporta za fizičku kulturu Miodrag Kocić.

Podsetimo, juniori Aktavis Akademije su prošle godine na tom turniru zauzeli 7. mesto, a zbog nedostatka novca ove sezone se nisu odmeravali snage sa najboljim mladim košarkašima.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.