Konkursi za rad u Nemačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj

Izvor: JUGpress.com, 02.Mar.2017, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkursi za rad u Nemačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj

LESKOVAC

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je četiri oglasa za rad naših državljana u inostranstvu, u Nemačkoj, Sloveniji, i po prvi put u Hrvatskoj. Konkursi su otvoreni do 15. marta, odnosno 1. aprila, rekla je za Jugress načelnica Sektora za posredovanje u zapošljavanju i PR filijale NSZ u Leskovcu Marija Stevanović.

U Saveznoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Republici Nemačkoj, poslodavac „Ofelo“ iz Vurcburga traži 20 asistenata na poslovima za zdravstvenu negu u domovina za stara lica. Kandidati moraju da poseduju znanje nemačkog jezika na B1 ili B2 nivou, da imaju položen stručni ispit za rad medicinskih radnika, radno isksutvo od 12 meseci i poželjno je poznavanje osnovnog rada na računaru. Radni odnos se zasniva na nedoređeno vreme, sa probnim radom od šest meseci.

Uslove koji nudi poslodavac veoma su povoljni, snosi troškove prevoza od Srbije do Nemačke, a plata je od 2.000 do 3.000 evra u bruto iznosu, sa plaćenim dnevnicima za praznike i vikende. Poslodavac plaća i troškove radne dozvole i radne vize, kao i troškove zdrastvenog i penzijskog osiguranja.

Ovaj konkurs otvoren je do 1. aprila.

Za rad u Sloveniji u pitanju je produženje konkursa koji je važio, tako da je on otvoren do 15. marta. Konkurs se odnosi  na poslodavca „Vemoil“ iz Črniča, koji traži dva vozača u međunardonom transportu. Uslov je da osoba ima radno iskustvo od najmanje 12 meseci u oblasti međunardonog transporta i kurs KOD 95.

Zasniva se radni odnos na određeno vreme u trajanju do 12 meseci, sa klauzulom probnog rada od tri meseca, i uz mogućnost zasnivanja radnog odnosa na nedoređeno vreme.

Po prvi put NSZ je skopio dva ugovora sa hrvatskim poslodavcima, za zapošljavanje naših radnika u Hrvatskoj.

Prvi oglas odnosi se na poslodavca „Lav karpedien“ iz Zagreba, a u pitanju je radno mesto animator u turizmu, za rad u hotelima, kampovima i turističkim naseljima. Potrebno je 30 izvršilaca. Reč je o sezonskim poslovima, u vreme trajanja turističke sezone, pa se sklapaju ugovori na tri meseca. Posao se obavlja u gradovima i mestima širom obale Jadranskog mora.

Zaposleni sam snosi trokove putovanja, visina neto zarade je 4.000 hrvatskih kuna, što je oko 66.500 dinara.

Konkurs je otvoren do 1. aprila.

Poslodavac „Džemini global“ iz Pule, koji se bavi brodogradnjom, traži radnike za pet radnih pozicija i to bravara (15 izvršioca), brodomontera (15), brusača (10), cevara (15) i zavarivača mig-mag sistemom zavarivanja (15 izvršilaca).

Zajedničko za sva zanimanja je da će se posao obavljati u Rijeci u brodogradilištu, da kandidati imaju minimum osnovnu školu ili drugi i treći stepen obrazovanja metalske struke, najmanje 24 meseci radnog iskustva u struci. Ugovor o radu se zasniva na nedoređeno vreme za probnim radom od šest meseci.

Plata je oko 916 evra u neto iznosu, plus terenske dnevnice.

Konkurs je otvoren do 15. marta.

Svi konkursi objavljeni su u listu  „Poslovi“ od 1. marta, koji zaiteresovani kandidati mogu naći u filijali NSZ u Leskovcu.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.