Konkurs za 8 lekara i 8 medicinskih sestara u leskovačkom zdravstvu

Izvor: juGmedia, 03.Jan.2018, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za 8 lekara i 8 medicinskih sestara u leskovačkom zdravstvu

Ugovore na neodređeno vreme u Opštoj bolnici Leskovac dobiće 7 lekara i 5 medicinskih sestara i tehničara sa višom školom, pošto se uskoro očekuje raspisvanje konkursa, saopštio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je na zajedničkoj konferenciji sa direktorom ove bolnice Nebojšom Dimitrijevićem i njegovim saradnicima rekao da će i u Domu zdravlja biti mesta za 3 visokoškolaca u stalnom radnom odnosu, kao i mesto za jednog lekara u >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Zavodu za javno zdravlje Leskovac.

Vrlo brzo, što pre, biće raspisan konkurs u Opštoj bolnici Leskovac za 7 radnih mesta na neodređeno vreme, radi se o lekarima, kao i za 5 izvršioca sa višom stručnom spremom, pa istovremeno pozivam medicinske sestre i tehničare da shavte da se sada po zakonu traži viša medcinska škola  i da, hteli – ne hteli, shvate, ako žele da napreduju, da dođu do posla, moraju da napreduju i uče, moraju da ispune zakonsku regulativu jer se sada traže više medicinske sestre“, kazao je gradonačelnik Cvetanović, dodajući da polako počinje obnova resusra, odnosno, stručnjaka.

Odobrenje za raspisivanje konkursa potpisao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Nebojša Dimitrijević je podsetio da je Opštoj bolnici odboreno 40 specijalizacija, a da će lekari i sestre koji budu primljeni najverovatnije raditi na Internom odeljenju i Odeljnju hirurgije.

Milica Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.