Izvor: JUGpress.com, 11.Okt.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konjičke trke za Dan grada

LESKOVAC

Tradicionalne konjičke trke u čast oslobodjenja grada i danas su na leskovačkom Hipodromu okupile nekoliko hiljada ljudi. Po lepom i sunčanom vremenu, oni su mogli da uživaju u pet kvalitetnih kasačkih trka, u kojima su učestvovali domaći, ali i odgajivači konja iz čitave Srbije i inostranstva.

Uslovi za trke bili su gotovo idealni, pa je ulica pored Hipodroma bila tesna za ogroman broj automobila, a tribine i prostor oko njih mali da prime brojne zaljubljenike >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u konjički sport. Pred glavnu trku dana, voženu za pehar ”Leskovački pobednik”, obratio im se gradonačelnik Goran Cvetanović, čestitajući im, najpre Dan grada:

–          Naš grad neguje 8o godina dugu tradiciju konjičkih trka za Dan grada. Nakratko je prekinuta, ali smo je 2o13. oživeli, sa namerom da nastavimo sa aktivnostima u kojima su uživale brojne generacije naših sugradjana. Sa tom željom je lokalna samouprava, ovogodišnje trke podržala sa 6oo hiljada dinara. Možemo se pohvaliti da je grad Leskovac jedini na jugu Srbije u kome se organizuju konjičke trke, rekao je Cvetanović.

U pet kasačkih trka, učestvovala su 44 grla iz Srbije i inostranstva, a u glavnoj trci dana, za pehar ”Leskovački pobednik”, nadmetalo se njih 12. Zbog galopa i nečistog kasa, dva prvoplasirana grla su diskvalifikovana, pa je titulu pobednika ponela Lirija, domaćeg uzgajivača Jovice Djordjevića.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.