Koncerti klasične muzike prvi put u Medveđi

Izvor: juGmedia, 05.Sep.2018, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncerti klasične muzike prvi put u Medveđi

Dom kulture Medveđa organizovaće šest koncerata klasične muzike u septembru i oktobru, u okviru projekta „Umetnička muzika na jugu – Medveđa – sezona 2018“, koji je sa 800.000 dinara dobio “zeleno svetlo” Ministarstva kulture, i to je prva prilika da stanovnici ove opštine čuju takozvanu ozbiljnu muziku.

Solista Amorosa je prof dr Jovan Bogasavljević na violini

Koncertnu sezonu otvara i zatvara Kamerni okrestar Amaroso. Prvi koncert i otvaranje sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << biće 7. septembra u 19 sati, a na repertoaru iskusnih muzičara iz Leskovca naći će se i “Četiri godišnja doba” Antonija Vivalidija, zapravo ciklus od četiri koncerta za violinu i orkestar, kojom je italijanski barokni kompozitor i violinista zvukom opisao lepotu smene četiri doba u godini.

Direktor Kulturnog centra opštine Medveđa Nebojša Jakšić objašnjava da sledi još pet raznovrsnih koncerata koji će pratiti i džez muzika, ali i izložba umetničkih slika najlepše bečke ulice, odnosno, najlepšeg evropskog trga – Ring štrase.

Drugi koncert održaće pevačka grupa iz Leskovca Libero 11. septembra s početkom u 20 časova, a treći jedan od najpopularnih dečjih horova u Srbiji – “Zvezdice” iz Leskovca.

Ovaj koncert je zapravo poklon učenicima i profesorima Osnovne škole Gornja Jablanica jer oni taj dan, 26, septembar slave kao Dan svoje škole, a koncert će se održati s početkom u 12 sati”, objašnjava Jakšić.

Četvrti koncert je 9. oktobra i održaće ga “Trio graciozo”, koji će pored klasične svirati i zabavnu muziku. Na petom koncertu 16.oktobra u 19 sati će pod svodivima Kulturnog centra Medveđa početi koncert “Ars future”, trio harmonike profesora sa muzičkih akademija, rodom iz Rume, Leskovca i Mladenovca.

Šestim koncertom gudački orkestra Amoroso će se 30. oktobra završiti sezona klasične muzike u Medveđi, ali repertoar tog koncerta još nije poznat.

Inače, Dom kulture u Medveđi dobio je sufinasirajuća sredstva još za dva svoja projekta kod Ministarstva kulture.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.