Koncert orkestra Amoroso u KC Laza Kostić u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 06:32

Koncert orkestra "Amoroso" u KC "Laza Kostić" u Somboru

Koncert Kamernog orkestra "Amoroso" održaće se večeras u 20 časova u Velikoj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, obaveštavaju iz KC Sombor.

Kamerni orkestar „Amoroso“ iz Leskovca jedan je od retkih kamernih ansambala na teritoriji Republike Srbije koji funkcioniše dugi niz godina.

U 2021. godini realizuje svoju 20. koncertnu sezonu pod nazivom „Klasika u fokusu“ zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Leskovca kroz sufinansiranje projekata iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oblasti kulture.

Formiran marta 2002. godine pod pokroviteljstvom UNDP i Grada Leskovca aktivnostima i nivoom izvođenja KO „Amorozo“ zauzeo je veoma značajno mesto u kulturnom životu grada, regiona i Republike.

U sredini u kojoj postoji i postojala je bogata tradicija vokalnog muziciranja, jedini je profesionalni orkestar sa repertoarom koji podrazumeva dela klasične muzike koja su deo svetske kulturne baštine.

Ansambl je održao veliki broj koncerata na najprestižnijim koncertnim podijumima našeg kulturnog prostora, a promoviše i predstavlja umetničku produkciju i na međunarodnim gostovanjima.

Na brojnim koncertnim podijumima u Leskovcu, Srbiji i inostanstvu izvedeno je preko 300. dela od baroka do XXI veka.

Grad Leskovac je Kamernom orkestru „Amoroso“ dodelio najznačajnije priznanje Oktobarsku nagradu – medalju zbog izuzetnog doprinosa razvoju muzičke kulture u Leskovcu i promociju Leskovca širom Srbije i sveta tokom petnaestogodišnjeg uspešnog rada za 2017. godinu.

Mnogobrojne pozitivne kritike najbolji su pokazatelj kvaliteta.

O Kamernom orkestru „Amoroso“ rekli su da je:

... ansambl velikog umetničkog potencijala. Njihove umetničke interpretacije krase poznavanje i preciznost različitih umetničkih stilova, velika spontanost, iskrena i duboka emotivnost, kao i tehnički virtuozitet. Kao poseban kvalitet ovog ansambla izdvaja se njegova zvučna boja, tako značajna, a tako retko dostignuta kod drugih orkestarskih sastava...

... Članovi ansambla emituju sa podijuma vedrinu, duhovitost, polet i radost, i sva svoja osećanja uspevaju da prenesu i na publiku...

... Leskovački ansambl dokazuje pre svega da je moguće imati ovakav orkestar na lokalu, da je moguće imati i šire ambicije te nastupati i u drugim sredinama, da je, kao i svuda u svetu, važno praviti programe sa decom i za decu kako bi im se jedna umetnička oblast približila i dopala, i najzad, ali nikako na poslednjem mestu, kako je sve moguće raditi kvalitetno iako mirno, ozbiljno i uporno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Koncert Kamernog ansambla UNIVERSO u Galeriji Matice srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 05:31

U okviru zajedničke saradnje Opere Srpskog narodnog pozorišta i Galerije Matice srpske večeras u 20 časova biće upriličen koncert Kamernog ansambla UNIVERSO u Velikoj sali Galerije Matice srpske (Trg galerija 1) u Novom Sadu...Na programu koji traje oko sat vremena, nalazi se sedam numera. Ulaz...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.