Izvor: JUGpress.com, 18.Apr.2024, 21:34

Koncert „Muzika za violu kroz vekove“

LESKOVAC

U svečanoj sali Grada Leskovca održan je koncert pod nazivom „Muzika za violu kroz vekove“. Na koncertu su nastupile dve mlade umetnice, violistkinja Marina Popović, studentlinja doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i pijanistkinja Neda Hofman. Ovo je jedan od serije njihovih koncerata po Srbiji.

Marina Popović, godine 2010. upisuje Master studije iz violine u Kristiansandu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Norveška, i postaje stipendista te države. Godine 2014. upisala je Master studije iz viole na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dejana Mlađenovića. Diplomirala je 2016. godine sa najvišom ocenom. Student je prve godine doktorskih studija, odsek viola, na FMU, u klasi profesora Dejana Mlađenovića. Stalni je član Simfonijskog orkestra RTS.

Neda Hofman, studirala je klavir u klasi prof. dr h. c. Arba Valdme na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je diplomirala 1999, i na Hochschule für Musik u Kelnu, gde je završila studije 2002, kao stipendista DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst). Magistarske studije završila je 2004. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Rite Kinke. Godine 2015. doktorirala je kamernu muziku u klasi prof. Zorice Ćetković na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Zaposlena je kao viši umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente FMU u Beogradu. (kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.