Komunalac na novoj adresi

Izvor: JUGpress.com, 27.Avg.2018, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalac na novoj adresi

LESKOVAC

Uprava Javnog preduzeća ”Komunalac” preselila se u nove prostorije, u ulici Kralja Petra Prvog, a gradonačelnik Goran Cvetanović danas je obišao službenike, njima i kolegama poželeo mnogo uspeha u radu  i obećao nastavak podrške u širenju i unapredjenju poslovanja.

Cvetanović je rekao da su, posle ”Toplane”, ”Doma” i ”Vodovoda”, mnogo bolje uslove rada dobila i dva preostala gradska javna preduzeća, ”Komunalac” i ”Pijaca”, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << čije uprave su preseljene u zgradu u okviru nove zeleno-robne pijace.

Objekat je podeljen po vertikali, pa su oba preduzeća dobila po 175 kvadratnih metara korisne površine.

” Nakon uzaludnih pokušaja da lokalne na Zelenoj pijaci prodamo po ceni od 1.320 evra po kvadratnom metru, odlučili smo, a to je potvrdilo i Gradsko veće, da se taj prostor dodeli ”Komunalcu” i ”Pijaci”. To znači da je grad u ova preduzeća uložio preko pola miliona evra, jer je to tržišna cena lokala u kojima će biti smešteni. Imali su kratak rok za preseljenje, svega 15 dana, ali su ga maksimalno dobro iskoristili. U uredjenje i opremanje prostora nameštajem i svim ostalim što im je u radu potrebno, uloženo je 1,5 miliona dinara, ali je postignuta funkcionalnost, što svakako nije zanemarljivo, rekao je Cvetanović.

Prema njegovim rečima, ”Komunalac”’ je poslednjih godina dostigao poslovnu stabilnost, a 2017. , kao četvrtu godinu za redom, završio sa pozitivnim ishodom. U prvih šest meseci ove, preduzeće je poslovalo sa dobitkom od 3,3 miliona dinara.

” Podsećam da je ”Komunalac”, pre pet i po godina, kada smo preuzeli odgovornost, kasnio 9,5 plata, a danas se zaposlenima duguju tri. Grad nema drugačiju mogućnost da pomogne javnim preduzećima, a prema svim zaposlenim a u Gradskoj upravi smo početkom godine izmirili dugovanja , pa pomažemo  indirektno,  kroz ulaganje u opremu i mehanizaciju. Samo u 2018. smo u tehničko opremanje ”Komunalca” uložili 16,5 miliona dinara.

Sa ozbiljnijim investiranjem u ovo javno-komunalno preduzeće počelo se 2015. godine, kada su ”Komunalcu” preneta  2 miliona 698 hiljada i 8oo dinara za nabavku mašine, čime je oformljena služba za horizontalno obeležavanje. Prošle godine, uloženo je 3,5 , a u 2018. – 11 miliona 940 hiljada dinara, koji su iskorišćeni za nabavku pogrebnog i bob ket vozila i skoro šest miliona za uredjenje staza na grobljima. Kada se ovim ciframa doda i vrednost prostora u koji se preduzeće upravo preselilo, dolazi se do cifre od 46,2 miliona dinara. Čistilica, koja je vlasništvo grada, data je na korišćenje ”Komunalcu”, što je u konačnom zbiru 62,2 miliona dinara, rekao je Cvetanović.

Direktor Vladimir Sinadinović je zahvalio lokalnoj samoupravi i gradonačelniku na ustupljenom poslovnom prostoru, koji je od prethodnog višestruko uslovniji.

” Te prostorije smo koristili od 1991. godine, a i kada smo se tamo uselili, one nisu bile u reprezentativnom stanju. Plafoni su prokišnjavali, a zidovi bili vlažni i skloni urušavanju. Sa radom ćemo nastaviti znatno motivisaniji, a sve u cilju podizanja nivoa svojih usluga . Grad je čistiji, ali bez obzira na naše  marljive radnike, to ne bi bilo moguće, da nismo imali adekvatnu mehanizaciju. Očekujemo da, u narednom periodu, budemo podržani i oko nabavke dva kiper kamiona, vredna oko 6 miliona dinara. Isto tako, treba reći da je lako održavati higijenu u novim, uredjenim ulicama, što je zasluga lokalne samouprave”, rekao je Sinadinović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.