Izvor: JUGpress.com, 12.Maj.2023, 22:52

Kome tačno treba ova ulica i ko će imati koristi od nje, pitali smo gradonačelnika i precizan odgovor nismo dobili

LESKOVAC

Ulicu, bolje reći sokače , od 83 metara, koje je plaćeno 3,6 miliona iz budžeta grada , danas je obilazio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović .

Ovo sokače povezuje ulice Branislava Nušića i Đorđa Lešnjaka, prolazi pored nekadašpnje vojne ambulante i stvrano nije jasno koliko će građana Leskovca, koji su ga i platili , imati koristi od njega.

Cvetanović tvrdi da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << napravljeno zbog Bagdalinih zgrada .

„Ovaj projekt deluje manje, ali smatram da ne treba potcenjivati nijedan realizovan projekat, jer isti mogu biti od vitalnog značaja, naročito što je ovakva ideja postojala 40 godina, a niko je nije sproveo u delo. Izgradnja ulice je zahtevala dosta posla – prvo je donet PGR2, zatim su odrađeni projekti preparcelacije, što je predstavljalo početni korak za sve što je kasnije urađeno. Zatim je Odeljenje za imovinu sprovelo eksproprijaciju i upisalo grad na parcelama, dok je ljudima isplaćena naknada za eksproprisano zemljište i za objekte na tom prostoru. Onda se krenulo u izradu tehničke dokumantacije za građevinsku dozvolu, građevinska dozvola je ishodovana, dok je nakon toga izabran izvođač koji je pomenute radove uspešno završio,“ rekao je Cvetanović za koga ovo predstavlja “neizostavnu kariku u lancu postizanja uspeha, sve u pravcu kvalitetnog razvoja jednog grada”.

„Mnogo godina sam živeo i u ovom delu grada, i znam da se događao veliki broj nezgoda pri uključivanju iz ulice Đorđa Lešnjaka u jednosmernu ka bolnici i da nije bilo mnogo prostora zbog parkiranih vozila. Na ovaj način smo dobili dobru komunikaciju da svako ko iz ulice Đorđa Lešnjaka može da se ovom ulicom isključi u ulicu Branislava Nušića“, rekao je Cvetanovič .

Novica Nikolić direktor JP Urbanizam i izgradnja je rekao da su od radova izvedeni ugradnja tampona od šljunka i ugradnja ivičnjaka, gajger slivnika i asfaltiranje u dva sloja.

„Saobraćajnica je izgrađena sa ciljem da se poveća saobraćajna mreža u samom centru grada. Pored ove ulice nalazi se gradska parcela koja je predviđena za parkiranje. U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije i ovde se očekuje izgradnja oko 30 parking mesta.“

Na pitanje novinarske Regionalne informativne agencije JUGpress koliko će tačno građana imati koristi od ove ulice nije precizno odgovoreno.

Cvetanović je ponovio priču sa početka a Nikolić nije mogao da kaže da li je u njihovoj analizi (kaže da su je radili) potreba za prosicanjem ove ulice naveden broj korisnika kao argument da se radovi izvode i troše pare iz budžeta.

Potrebu da se uključi i pomogne političarima osetio je penzioner, bivši tehnički direktor Vodovoda Milunović koji je, na insistiranje novinarke na broju korinika, počeo da dobacuje “10.000 građana) i da objašnjava kako ovj sokak mnogo znači je povezuje centar sa mnogim delovima grada, poput dela kod Tri šešira i da ista skraćuje putanju do centra (???!!!!). (kraj) LJS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.