Izvor: JUGpress.com, 09.Feb.2024, 18:31

Kome su sve u komori podeljene zahvalnice

LESKOVAC

Regionalna privredna komora za Jablanički i Pčinjski okrug podelila je zahvalnice izlagačima koji su učestvovali na 17. Sajmu etno hrane i pića u Beogradu od 30.novembra do 2. decembra. U konkurenciji koju je činilo 2.500 prezentovanih proizvoda i oko 370 izlagača, od 12 izlagača iz leskovačkog kraja, koliko ih je učestvovalo, četiri se vratilo sa ukupno šest nagrada. Nagrađeni su:

Robna grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << proizvodi od povrća – podgrupa ljutenica, sušeno povrće i kisela zimnica : Slecijalno priznanje :

Proizvođač PR Tatin dukat, Leskovac, za proizvod Leskovačka ljutenica

Robna grupa proizvodi od povrća podgrupa ajvar: ‘

Diploma “ETNO HRANA I PIĆE”

Proizvođač Sofi-Pro, Turekovac, za prozvod domaći ajvar – blagi

Diploma *ETNO HRANA I PIĆE”

Proizvođač PR Tatin dukat, Leskovac, za proizvod Leskovački domaći ajvar – ljuti

Robna grupa: jaka alkoholna pića

Diploma “ETNO HRANA I PIĆE “

Dedtilerija Nelvas-Maks PTR Deda Vasina destilerija, Leskovac, za Deda Vasine rakije od šljive i dunje

Robna grupa: piva

Slecijalno priznanje

Proizvođač Futurisimo, Leskovac, za Leskovačko svetlo pivo

Robna grupa proizvodi od voća — podgrupa pekmezi, džemovi, marmelade

Specijalno priznanje

Proizvođač Sofi-Pro, Leskovac, za voćni namaz od 100% voća – šljiva bez dodatog šećera

Zahvalnicu sajma dobio je i „Roštilj-co” doo Lebane – Leskovačka sprža za promociju tradicionalnih proizvoda.

Predsednik komore za Jablanički i Pčinjski okrug Goran Jović ocenio je da je ostvaren zapažen rezultat proizvođača hrane iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

„Proizvođači su se po tradiciji predstavili sa proizvodima koji su autentični za naše područje. Zanimljivo je što je ovog puta prvi put predstavljena i ljutenica kao 76 zaštićeni proizvod u Zavodu za intelektualnu svojinu, takođe prvi put se predstavilo i Leskovačko pivo koje je dobilo priznanje. Mi ćemo se i dalje truditi da naše proizvođače predstavimo u inostranstvu. Najviše učestvujemo u grčkoj, ali sada imamo i sajmove kao što je London koji nam je dosta nepristupačan, očekuje nas Minhen, Nirnberg… Gledamo da onde gde možemo omogućimo našim proizvođačima da se prezentuju, jer su skupi štandovi, skup je i odlazak…“ (kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.