Komasacija menja katastarske granice opština

Izvor: JUGpress.com, 28.Apr.2017, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komasacija menja katastarske granice opština

LESKOVAC

Gradsko veće je na ovoj sednici dalo pozitivno mišljenje o promeni granica katastarskih opština Milanovo, Gornje Stopanje, Donje Stopanje, Vinarce, Podrimce i Zalužnje, u postupku sprovođenja komasacije zemljišta. Promena granica nastala je kao posledica komasacije, rekao je šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović.

Na području ovih katastarskih opština u prethnodne dve i po godine sprovođen je proces komasacije na površini od hiljadu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 096 hektara. Taj proces je, kada su u pitanju geotehnički radovi, završen, i rezultirao je novim parcelama pravilnog oblika površine između 3 i 6 hektara novom putnom mrežom, a rešeni su i imovinsko-pravni odnosi na tom komasacionog području.

U toku izvođenja geodestko tehničkih radova, objasnio je Sokolović, naročito pri formiranju novih tabli i parcela pravilnog oblika, kao i nove putne mreže, došlo je do toga da su unutar komasacionog područja na vrlo malim površinama poremećene granice katastarskih opština. U skladu sa Zakonom o državnom premeru i katasrtu, o promeni granica katastarskih opština odlučuju Vlada Republike Srbije, na predlog lokalne samouprave. Potrebno je da Skupština grada da pozivino mišljenje o predlogu promene granica, koje se onda dostavlja Republičkom geodetskom zavodu, dok odluku donosi Vlada Srbije, a katastar po službenoj dužnosti upisuje nove granice.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.