Koliko popularne zvezde iz Leskovca (ne)promovišu rodni grad

Izvor: juGmedia, 16.Maj.2017, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko popularne zvezde iz Leskovca (ne)promovišu rodni grad

I dok u Novom Pazaru na svakom koraku možete kupiti muzički disk već pomalo zaboravljene pevačice Elme Sinanović iz ovog grada, u Leskovcu, koji je rasadnik muzičkih talenata i zvezdi popularne muzike, nigde ne možete naći CD ni trenutno najpopularnije sugrađanke Milice Pavlović, a o Tomi Zdravkoviću, Louisu, Dinči, Tropico Bandu i ostalim legendarnim i poznatim „komšijama“ da ne pričamo.

Pop kultura izvesno može da donese određeni procenat razvoju turizma jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << grada što dokazuje spomenik legende narodne muzike Tome Zdravkovića pred koji hrle svi posetioci ovog grada na Veternici kako bi se na tom mestu slikali

Ipak, u Turističkoj organizaciji Leskovca izgleda ne razmišljaju na taj način pa u njihovoj biletari sem par razglednica, suvenira u obliku pljeskavice i paprike, ne možete kupiti ništa drugo.

Ranije su se i prodavali diskovi na ulici. Bila su i dva štanda ispred Robne kuće na kojima su se isključivo kupovali diskovi i kasete. Ali prodaja je išla slabo. Ti ljudi su propali, pa i dan danas vraćaju dugove“, priseća se Nebojša Mladenović, najpoznatiji leskovački ulični prodavac novina.

Ako zanemarimo i lošu prodaju nosača zvuka, Leskovčani ne gledaju baš blagonaklono na svoje popularne sugrađane i kažu da sam grad ništa nema od njihove popluarnosti i slave.

Mnogi iz vrha srpske estrade rođeni su u Leskovcu, rasadniku muzičkih talenata, u koji se posle uspeha vraćaju samo da obiđu roditelje i prijatelje. Ja se ne sećam da su ikada održali jedan jedini humanitarni koncert u rodnom gradu“, komentariše nam u prolazu dvadesetogodišnji Marko.

I u TOLu- nam potvrđuju tvrdnje ovog mladića.

Svi oni su vezani ugovorom za svoje produkcijske kuće. I kad bi hteli da poklone nešto svom gradu to ne mogu. Svaki nastup na Roštiljijadi, Leskovačkom letnjem festivalu ili nekom sličnom koncertu naplatili su u punoj ceni“, kaže nam PR TOL-a Tina Stojanović.

Sale iz Tropico Banda smatra da svi oni jesu na neki način ambasadori svog grada.

„ Samo ne znamo kako da pomognemo ovom našem ruiniranom gradu, toliko ruinranom da mi se plače. Mislim da ni donacije 10.000 pevača ne bi pomogle”, zaključuje ovaj pevač.

Ima i onih „diva“ koje se stide veze sa leskovačkim krajem, iako su dobitnice Oktobarskih priznanja.

Ništa me ne veže za Leskovac“, rekla je pre par godina u intervjuu za Radio Leskovac poznata glumica Sloboda Mićalović, iako je u ovom gradu završila osnovnu i srednju školu.

Dragan Marinković / Emilija Mladenović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.