Izvor: JUGpress.com, 19.Maj.2022, 23:26

Knjizevni susret sa Vesnom Kapor

LESKOVAC

Čitaonica biblioteke bila je domaćin književnog susreta sa Vesnom Kapor, dobitnicom nagrade „Meša Selimović” za najbolju knjigu 2021. godine. Gosti književnog susreta koji su govorili o stvaralaštvu Vesne Kapor su bili Goran Maksimović, profesor na Filozofskom fakultetu u Nišu i Ana H. Jović, diplomirani filolog za književnost i srpski jezik. U programu učestvali i učenica Muzičke škole „Stanislav Binički“ u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Leskovcu Kristina Petrović i narator Gorica Doderović.

Vesna (Samardžić) Kapor rođena je u Nevesinju. Filološki fakultet završila u Beogradu. Objavila roman „Tri samoće“, zbirke priča: „Po sećanju se hoda kao po mesečini“, „Venac za Oca“, kratku prozu „Kao što i vama želim“ i knjigu „Nebo, tako duboko“. Dobila nagrade: „Laza Kostić“, „Miloš Crnjanski“, „Danko Popović“, „Kondir Kosovke devojke“ i „Meša Selimović“ za najbolju knjigu 2021. godine za roman „Nebo, tako duboko”. Dobitnica je Povelje zahvalnosti Filološkog fakulteta u Beogradu za izuzetan doprinos i uspešnu saradnju u razvoju nastave, jezika, književnosti i kulture. Proza Vesne Kapor prevedena je na ruski, makedonski i mađarski jezik. Radi u Studentskom kulturnom centru u Beogradu kao urednik književnog programa.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.