Kinezi žele da grade puteve i energetske objekte u Srbiji

Izvor: Blic, 01.Maj.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi žele da grade puteve i energetske objekte u Srbiji

Poznata kineska gradjevinska firma "Sinohidro korporejšn", zainteresovana je za izgradnju Koridora 10 i energetskih objekata u Srbiji, izjavio je za Tanjug predstavnik kompanije Li D Džou.

Li D Džou je kazao da će "Sinohidro" učestvovati na tenderu za izgradnju Koridora 10 od Grabovnice, kod Leskovca, do Grdelice, i od Vladičnog Hana do Donjeg Neradovaca, i u maju podneti ponudu za izvodjenje radova. Član skupštine "Koridora Srbije" Nenad Ivanišević je rekao Tanjugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je otvaranje tenderskih ponuda za izgradnju tih deonica zakazano za 13. maj u Beogradu.

Džou je kazao da je ta kompanija zainteresovana i za preostale deonice na kojima će se graditi autoput na trasi Koridora 10. Zvaničnik kineske korporacije je naveo da je "Sinohidro" zainteresovana i za učešće u drugim infrastrukturnim projektima navodeći da ta firma, pred hidroelektrana i puteva, gradi i pruge, aerodrome i druge objekte. On je naglasio da "Sinohidro" želi da sarađuje sa srpskim građevinarima tako što bi domaće firme bile podizvođači ili partneri.

Ova kineska kompanija je učestovala na tenderu za izgradnju dva tunela "Pržojna Padina" i "Progon", ukupne dužine 1,7 kilometara, na obilaznici oko Dimitrovgrada na putnom Koridoru 10. "Sinohidro" je ponudila da tunele izgradi za oko osam milijardi dinara, dok je najnižu cenu ponudila grčka firma "Terna S.A." od 3,83 milijarde, a najvišu od 11,15 milijardi dinara dala je grupa ponuđača koju čine "Por i Umvelt A.G." i "Energoprojekt niskogradnja".

Sinohidro korporacija je državna firma za projektovanje i građevinarstvo i najveća u svetu hidroenergetska kompanija.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi hoće da grade u Srbiji

Izvor: S media, 01.Maj.2011

Poznata kineska građevinska firma "Sinohidro korporejšn", zainteresovana je za izgradnju Koridora 10 i energetskih objekata u Srbiji, izjavio je za Tanjug predstavnik kompanije Li d Džou. ..Predstavnik Li je kazao da će "Sinohidro" učestvovati na tenderu za izgradnju Koridora 10 od Grabovnice kod...

Nastavak na S media...

Kinezi žele da grade puteve i energetske objekte

Izvor: Šumadija Press, 01.Maj.2011

Poznata kineska građevinska firma "Sinohidro korporejšn", zainteresovana je za izgradnju Koridora 10 i energetskih objekata u Srbiji, izjavio je predstavnik kompanije Li d Džou.

Nastavak na Šumadija Press...

Kinezi žele da grade Koridor 10 i infrastrukturu

Izvor: Glas javnosti, 02.Maj.2011, 07:06

BEOGRAD- Poznata kineska građevinska firma "Sinohidro korporejšn", zainteresovana je za izgradnju Koridora 10 i energetskih objekata u Srbiji, izjavio je predstavnik kompanije Li d Džou...Predstavnik Li je kazao da će "Sinohidro" učestvovati na tenderu za izgradnju Koridora 10 od Grabovnice kod...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.