Izvor: JUGpress.com, 23.Feb.2024, 20:40

Karl Hajnc Rumenige novi ambasador Sportskih igara mladih, na svečanosti i gradonačelnik Leskovca

LESKOVAC

U beogradskom Sava centru odžana je prigodna svečanost povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih, nemačke fudbalske legende Karla Hajnca Rumenigea. Ovoj svečanosti prisustvovali su i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i član Gradskog veća Aleksandar Pejčić.

„Voleo bih da kažem da je ovo veoma važan >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << trenutak za mene da sam ovde sa vama u Beogradu. Imam petoro dece i osmoro unučadi“ rekao je Karl Hajnc Rumenige u svom obraćanju.

„Znate kako deca funkcionišu i koliko su meni važna u životu. Ovo je odlična inicijativa. Želeo bih da vam pružim ruku za omladinski sport, i želim da čestitam vama u Srbiji što ovo sprovodite. Sport je izvanredan alat da okupi decu, i da učini da se smeju. Veoma sam počastvovan da sam od danas ambasador ove organizacije.“

Na ovoj svečanosti govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da je iz utakmica „Crvene zvezde“ sa nemačkima mnogo naučio.

„Ne seća se Hajnc, bilo je 2: 0 u Minhenu za „Bajern“. Oni su došli u Beograd, bio sam na stadionu, 9-10 godina sam imao. Sećam se da je Pižon dao drugi gol, a Repčić treći. Zvezda je vodila 3:0. Kiša je padala, nas dece koliko god hoćete. Radovali se i mislili smo gotovo je. Nije bilo gotovo, igrali smo protiv Nemaca, Bavaraca, Nemci prođoše dalje jer su u poslednjih pola sata postigli dva gola i utakmica je završena sa 3:2. Plakao sam celu noć. Sledeća utakmica koju pamtim je protiv „Dinama“ iz Berlina. U prvoj utakmici je bilo 5:2 protiv Zvezde, igrali smo na Marakani revanš, niko nije mislio da će da se desi bilo šta. Ridiger daje gol, prvo poluvreme, 1:0 je za Nemce, završava se poluvreme, ostalo je 45 minuta do kraja. U drugom poluvremenu Borovnica jednom, drugi put, Blagojević treći put, falio je još jedan gol. U 93. minutu Šestić umuljava nešto i 4:1 za „Zvezdu“ po kiši. „Zvezda“ ide dalje i umesto onih suza protiv „Bajerna“, nenormalna radost nekoliko dana. Dve stvari sam naučio – prva je, nikada nemoj da pomisliš da si završio i da si pobedio pre nego što si stvarno pobedio. Drugo što sam naučio – nikada nemoj da se predaješ dokle god utakmica traje, bori se i igraj do kraja, jer ukoliko se boriš, uvek možeš da pobediš. Ja vas molim, deco, da se družite, vi ste mnogo bolji od nas starijih. Siguran sam da će celom regionu biti bolje kada vaši principi tolerancije, poštovanja i međusobne ljubavi budu usvojeni u celom regionu.“

Karl Hajnc Rumenige se prisetio fudbalskog turnira čiji je bio učesnik u Beogradu.

„Mislim da je bilo 80. godine kada sam ovde bio drugi put, sa „Crvenom zvezdom“. Imali smo uspešnu utakmicu, a onda smo drugog dana izgubili, bilo je nerešeno. Pobedili smo na kraju na tom turniru, i želim da se izvinim, vaš tim je tada bio bolji nego „Bajern“. „Crvena zvezda“ je imala ozbiljan tim. Nikada neću zaboraviti tu utakmicu.“ (kraj)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.