Izvor: JužneVesti.com, 07.Dec.2023, 15:28

Kandidati za gradonačelnike u Leskovcu i Pirotu: Promena sistema mora da krene sa lokala

Za dvojicu doskorašnjih aktivista, a sada skoro opozicionara i kandidata za gradonačelnike u Pirotu i Leskovcu, nije dovoljno samo osvajanje lokalnih izbora, već je neophodna promena celog sistema i decentralizacija. Leskovački kandidat sa liste "Svi za jednog jedan za sve - dr Aleksandar Rangelov” smatra da je neophodno da se građani više uključe u kontrolu upravljanja, a Darko Božić nosilac liste "Pirot protiv nasilja" najavljuje da će potpisati sporazum sa građanima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će im garantovati da neće biti prosipanja njihovog novca.

Opozicija okupljena oko protesta "Srbija protiv nasilja" u Leskovcu ide u dve kolone, dok na lokalne izbore samostalno izlazi lista "Svi za jednog jedan za sve - dr Aleksandar Rangelov”.

Kao razlog što nisu deo tih kolona Rangelov ističe veliku povezanost sa partijskim centralama u Beogradu, što bi, kako je rekao, remetilo njihov rad na lokalu.

Sa druge strane, Darko Božić je sa svojim Udruženjem "Glas Pirota" i još nekoliko organizacija odlučio da formira koaliciju "Pirot protiv nasilja" jer je stava da je za pobedu dosadašnje SNS vlasti u Pirotu neophodno da se udruži opozicija i izbegne rasipanja glasova.

Sagovornici u predizbornom duelu su saglasni oko toga da su građani oba grada na jugu Srbije izloženi stalnim pritiscima i ucenama, kao i da svaka odluka zavisi od dugogodnišnjih gradonačelnika i njihovih partijskih drugova kojima su okruženi.Traži veće učešće građana i novi sistem upravljanja; foto: JV

Kako bi se takav odnos prema građanima iskorenio, Rangelov smatra da je neophodna promena načina upravljanja i vraćanje funkcije mesnim zajednicama koje su nekada imale.

U našoj Opštini se pita samo jedan čovek i očekuje se njegov mig od toga ko će se zaposliti, ko će raditi na određeno, a ko ne, koja će ulica biti asfaltirana... Takav model upravljanja je vrlo spor, nepravedan i nefunkcionalan i mi se zalažemo za to da se za takve stvari pitaju profesionalci kojima će se dati puna sloboda - ističe Rangelov.

Ističe i da je neophodno veće učešće i zalaganje građana u kontroli upravljanja, a Božić je najavio da će potpisati sporazum sa građanima koji će im garantovati da neće biti prosipanja njihovog novca.Novac da se vrati građanima; foto: JV

Prodaćemo sve skupocene automobile svih javnih ustanova i skupoceni automobil gradonačelnika Vasića od 56 hiljada evra biće prodat na javnoj licitaciji, a od svih tih para biće kupljeno vozilo koje će građane, kojima je to potrebno, voziti na lečenja u Niš ili Beograd. Takođe saznali smo da Grad Pirot ima svoj stan u Beogradu i on će biti namenjen ljudima kojima je za vreme lečenja potreban smeštaj, a nemaju novac - rekao je Božić.

Na posletku, smatraju da bolji život na jugu neće biti samo ako osvoje lokalne izbore, ali da sve promene upravo kreću sa lokala, pa tako i kompletna promena sistema.

O tome kakva predizborna atmosfera vlada u Leskovcu i Pirotu, sa kakvim se pritiscima susreću, šta ove dve opozicione liste mogu novo da ponude građanima na predstojećim vanrednim lokalnim izborima i šta misle o dosadašnjoj vlasti u tim gradovima, saznajte u emisiji "Južnih vesti".
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.