Izvor: JUGpress.com, 13.Maj.2020, 22:09

Južnomoravski okrug bez fudbala

LESKOVAC

Pandemija virus korona Kovid -19 u svemu je obesmislila život na gotovo čitavoj zemaljskoj kugli. Nema nijednog životnog segmenta gde se ne osećaju posledice ove nemani. Stao je život, privreda je van funkcije, turizam i ugostiteljstvo, kao i saobraćaj skoro da su u potpunosti zamrli. Uvedeno vanredno stanje trajalo je bez malo dva meseca i još više je napravilo konfuziju u životu običnog čoveka.

Od uvođenja vanrednog stanja polovinom marta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prestala su i sva sportska takmičenja. I sami sportisti ne znaju u ovom trenutku kako da se ponašaju, da li da budu u trenažnom procesu i očekivanju da će se takmičenja nastaviti ili je ova prolećna sezona završena u takmičarskom smislu.

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije pre nekoliko dana doneo je odluku o nastavku prvenstvene sezone u Super ligi i Prvoj ligi Srbiji, s tim što će za nekoliko dana definisati konačne odluke za neke slučajeve koji nisu ni malo laki da se donese odluka koja bi mogla da zadovolji sve zainteresovane strane.

Definitivno je presuđeno da nema nastavka prvenstva u takmičenju svih srpskih liga, zona, kao i okružnih, međuopštinskih i gradskih liga. Na teren ne mogu ni igrači u mlađim kategorijama, a završena su prvenstva i u svim ženskim ligama Srbije.

Odbor za hitna pitanja FS Srbije u prvom obraćanju posle donete odluke o prekidu fudbalskih takmičenja saopštio je da će plasmani ekipi na tabelama liga gde su se takmičili biti odrđeni,, na osnovu Propozicijama takmičenja”. U međuvremenu stigle su reakcije velikog broja klubova koji predlažu da dođe do proširenja liga, dok je mnogo manje onih koji osporavaju klubove koji na osnovu trenutnog plasmana treba da idu u viši rang takmičenja. U želji da dokučimo nešto više u vezi svega ovoga, nismo uspeli da saznamo nešto više od nijednog sagovornika iz fudbalskog sporta. Sve oči uprte su prema Beogradu i FS Srbije koji će svojim odlukama razrešiti mnoge dileme, jer se moraju najpre urediti takmičenja u Super ligi i Prvoj ligi Srbije, a tek onda bi se tražila najbolja rešenja za ostale stepene takmičenja u Srbiji. I bilo koju odluku da donesu nadležni organi FS Srbije, jedno je sigurno, da će biti mnogo onih koji smatraju da doneta rešenja nisu dobra. U ovoj i ovakvoj situaciji zasigurno teško je doneti odluku koja će zadovoljiti sve klubove u fudbalskoj Srbiji.

Odlukom Odbora za hitna pitanja FS Srbije najnezadovoljniji su svakako ljubitelji fudbala u Jablaničkom okrugu koji neće imati prilike, ovog proleća, da gledaju fudbalske utakmice, za razliku od Pčinjskog okruga gde će se igrati fudbal i to u Surdulici, a na teren će biti fudbaleri ovdašnjeg superligaša Radnika i u Vranju gde će igrati domaći Dinamo u okviru prvenstva Prve lige Srbije. Jablanički okrug nema nijedan klub u saveznom rangu takmičenja i to je osnovni razlog što navijači neće moći da idu na fudbalske stadione jer tamo neće biti fudbala i fudbalskih utakmica.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.