Izvor: JUGpress.com, 13.Feb.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južne vesti dobile odgovor, JUGpress ne: Cvetanović na bolovanju ili na putovanju?

LESKOVAC

Regionalna informativna agencija JUGpress još uvek nije dobila odgovore na pitanja koja smo u ponedeljak prosledili na mejl portparolke gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića Aleksandre Stojanović a glase:

1. Gde se nalazi gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović trenutno?

2. Gde je bio čitave prošle nedelje?

3. Kada se vraća?

4. Ko je snosio troškove >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << njegovog boravka tamo gde je bio?

5. Da li je ovo odsustvo planirano ranije?

6. Da li će se SNS bilo kako oglašavati povodom hapšenja

potpredsednika Gradskog odnora SNS i direktora Opšte bolnice Nebojše

Dimitrijevića ?

Cvetanović se pojavio u svom kabinetu i na press konferenciji u utorak, što je odgovor na treće pitanje.

Na ostala, ni pisma ni razglednice od portparolke kojoj je, zapravo i posao, za koji je plaćena od poreza gradjana i gradjanki Leskovca da komunicira sa novinarima.

Mejl na koji smo poslali pitanja funkcioniše, danas je potvrdjeno, prosledila nam rečena, kao i drugim medijima, neko obaveštenje.

Da je prisutna na poslu videli smo juče, nadzirala nas, sa još dve mlade ženske osobe na plati u kabinetu, dok smo uzimali izjavu od ambasadora Belgije.

Da budemo pošteni, to što nema odgovora na naša pitanja znači da je Cvetanović zabranio da nam se odgovara.

Južnim vestima je odgovoreno na pitanja koja su postvaili dan kasnije, rečeno im je da je bio bolestan desetak dana koliko ga nije bilo u leskovačkoj javnosti. Dobro, svako može da se razboli.

Ali, zašto se to krije od javnosti i dozvoljava da grad bruji i nagađa zašto ga nema a uhapšen mu najbliži saradnik, direktor bolnice.

Možemo da razumemo i što se ne odgovara JUGpressu.

Nismo mi njegovi miljenici. Iskreno, nismo mi ničiji miljenici ali, ko zna dal je to uvek loše ili ponekad može da bude i dobro .

Možda je gradonačelnik, ili vrli mu kabinet, procenio i da JUGpress nije bitan za njegovo odgovaranje.

Doduše, to znači da onda diskriminiše/šu jedan medij, što je zabranjeno po zakonu ali, koga je briga za zakon.

Ako se i zna za njega.

Možda je mnogo veća nezgodacija to komešanje medju članovima i pitanja koja se postavljaju a odnose se na koincidenciju osustva i hapšenja.

Dakle, Južnim vestima, koje su juče pitale slično što i JUGpress dan pre toga, je rečeno u kabinetu Cvetanovića da je bio “odsutan zbog bolesti” ali je ovaj portal je objavio da “poseduje fotografiju koja potvrđuje da je gradonačelnik leteo iz Istanbula”.

Objavili su i fotografiju koju prenosimo.

.

Prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović juče se posle više od nedelju dana prvi put pojavio u javnosti, a na pitanje gde je u međuvremenu bio, u njegovom kabinetu kažu – odsutan zbog bolesti, iako Južne vestiposeduju fotografiju koja potvrđuje da je gradonačelnik leteo iz Istanbula.

“Putnik na istoj liniji Istanbul – Beograd, koji je fotografiju prosledio Južnim vestima, kaže da je Cvetanovića 11. februara video u biznis klasi. Prema informacijama sa sajta Turkish airlines-a karta u biznis klasi košta između 600 i 750 evra, a ovo je samo jedna od destinacija na kojoj se gradonačelnik našao.

Nema potvrde odakle je sleteo u Istanbul, a putnik svedoči da je najverovatnije bio na nekoj još udaljenijoj destinaciji i da je ovaj let samo presedanje do Beograda. U njegovom kabinetu potvrđuju jedino da jeste bio odsutan, ali putovanje ne pominju.

Gradonačelnik je bio odsutan iz zdravstvenih razloga – bili su kratki “, prenosi ovaj portal.

“Da li je putovao negde ili nije, ne znam. Ne komuniciram s njim na taj način dok je odsutan – kaže njegova portparolka Aleksandra Stojanović”, prenose Južne Vesti.

“Putnik sa istog leta Južnim vestima opisuje da je Cvetanovića video i u biznis salonu, izdvojenom delu na turskom aerodromu predviđenom za putnike najskuplje, biznis klase.

Još nema informacije da li je putovao službeno ili privatno, ali i ko je platio skupoceni let, kao i celo putovanje. Od juče, po povratku Cvetanovića, iz kabineta najavljuju da će se oglasiti i odgovoriti na pitanja, ali do objavljivanja teksta to nije učinjeno”, objavile su Južne vesti.

I, da razjasnimo još jednu stvar.

Svaki javni funkcioner, pa i Cvetanović, ima obavezu , takodje regulisano nekim zakonima države Srbije da obaveštava javnost, gradjane grada na čijem je čelu, o tome da li negde putuje poslovno ili privatno i ko to plaća.

Naročito ako putovanje i boravak negde plaća neko drugi i koji su motivi da to taj neko, eventualno, čini .

Naravno da ima pravo da ide na odmor a niko ne može da bira da li će da se razboli (kijavica, prehlada, bilo šta).

Ali je ovde ključno pitanje zašto, ako je bio bolestan, to jednostavno nije odmah rečeno već se podgrevaju nagadjana o čemu se, zapravo, ovde radi.

I to iz njegovog kabineta.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.