Jura seli deo pogona iz Leskovca u Albaniju

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Sep.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jura seli deo pogona iz Leskovca u Albaniju

LESKOVAC - Fabrika "Jura" otvorena u Leskovcu 2012. godine, za šta je dobila subvencije države Srbije po oko 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika i garantovala da neće biti otpuštanja u narednih pet godina, deo proizvodnje u tom gradu premestiće u Albaniju, piše Jugmedia.

U prvom naletu će, kako su prema pisanju lokalnog portala, rekli zaposleni, bez posla ostati 350 radnika.

Prema informacijama koje je Jugmedia dobila od radnika "Jure", koji tvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << da im je to saopštio menadžement, iz Leskovca se u Albaniju seli proizvodnja kablova za podne instalacije, gde radi od 1.000 do 1.500 ljudi.

Fabrika korejske "Jura" otvorena je u Leskovcu 2012. godine. Kompanija je kasnije izgradila i drugu fabriku za oko 500 ljudi, sa savremenom tehnologijom, pa su menadžeri objašnjavali da će jedan deo od tih 1.000 ili 1.500 radnika biti prebačeni u novu fabriku, dok će ostali biti raspoređeni na drugim radnim mestima u postojećoj fabrici.

Otvaranje nove visokosofisticirane fabrike Jure, gde je najavljivan prijem od 500 do 700 pa i 1.000 Leskovčana, očekuje se ovih dana, navodi Jugmedia.

"Jura" ima fabriku i u Rači Kragujevačkoj i u Nišu.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Yura seli deo pogona iz Leskovca u Albaniju

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Sep.2018

LESKOVAC - Fabrika "Yura" otvorena u Leskovcu 2012. godine, za šta je dobila subvencije države Srbije po oko 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika i garantovala da neće biti otpuštanja u narednih pet godina, deo proizvodnje u tom gradu premestiće u Albaniju, piše Jugmedia...U prvom naletu...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.