Jura demantuje da premešta deo proizvodnje u Albaniju

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2018, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jura demantuje da premešta deo proizvodnje u Albaniju

Da li radnici Jure ostaju bez posla? Lokalni mediji sa juga Srbije prenose da će otkaze dobiti 350 radnika zbog, kako navode, premeštanja dela proizvodnje u Albaniju. Jura, te navode - demantuje.

Izvor: N1

Kompanija Jura demantovala je da će deo proizvodnje iz Leskovca preseliti u Albaniju i otpustiti radnike.

Kako je u zvaničnom saopštenju Jure navedeno, u toj kompaniji neće biti otpuštanja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i ne postoje planovi za preseljenje dela proizvodnje u Albaniju.

Lokalni portal Jugmedija je objavio da će fabrika Jura, otvorena u Leskovcu 2012. godine, za šta je dobila subvencije države Srbije po oko 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika i garantovala da neće biti otpuštanja u narednih pet godina, deo proizvodnje u tom gradu premestiti u Albaniju.

To je pokrenulo pitanja o kojima se u Leskovcu već dugo nagađa.

Informacija koju su preneli lokalni mediji došla je iz fabrike, nezvanično. Zvanično, tri dana nakon što je objavljena saopštenjem iz Jure demantuju selidbu.

Predstavnike Jure u Leskovcu ekipa N1 videla je samo na slici. Slika je sa otvaranja novog pogona, a upravo je to pokrenulo priče o preseljenju: tvrdnje radnika i predstavnika sindikata "Sloga" da je u novom pogonu bilo mašina, ali su demontirane.

"Pogon koji je već napravljen je bukvalno prazan. Nema nijedne mašine, nema ni naznaka da će tu neko da radi", kazao je Ivan Krstić iz sindikata "Sloga".

Danas zato potresi oko fabrike, a radnici unutra dok su na pauzi za kafu preko ograde odgovaraju da njima nije saopšteno da se proizvodnja izmešta.

"Nije. Ne seli se, mi ne bi radili da se seli...", kažu.

Od izmeštanja proizvodnje i otpuštanja radnika u Juru u Leskovcu se strahuje jer je upravo ovo mesto sa najviše zaposlenih u gradu.

"3.500 radnika je ogroman broj, to znači da se izdržava 3.500 porodica. Jura je veoma značajna, preseljenje bi bilo katastrofa za Leskovac", kaže Milica Ivanović, urednica portala Jugmedia.

Da do katastrofe ipak neće doći uverava i leskovački gradonačelnik. On je još pre Jure i informacije o 700 novih radnih mesta demantovao informacije o preseljenju i izneo podatak da će ih biti još 1.000.

Da li će neki od zaposlenih kada im istekne ugovor u međuvremenu ostati bez posla, nema odgovora.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Jura demantuje: Ne otpuštamo radnike!

Izvor: Mondo, 24.Sep.2018

Kompanija Jura demantovala je danas da će deo proizvodnje iz Leskovca preseliti u Albaniju i otpustiti radnike...Foto: Mondo/Goran Sivački..Kako je u zvaničnom saopštenju Jure za Prvu TV navedeno, u Juri neće biti otpuštanja i ne postoje planovi za preseljenje dela proizvodnje u Albaniju...Kako...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.