Izvor: JUGpress.com, 29.Jan.2024, 19:36

Jović kaže da Regionalna privredna komora traži da im se izgradi nova zgrada na 200 metara od ove prodate

LESKOVAC

Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, komentarišući prodaju dela zgrade u kojoj se nalaze prostorije komore, rekao je je Privredna komora Srbije, kao vlasnik prostora i privredni subjekat, donela odluku da se proda zgrada u kojoj je komora trenutno nalazi.

„Ta odluka je doneta posle niza konsultacija sa Parlamentom privrednika Jablaničkog i Pčinjskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << upravnog okruga. Razlog za to je što u zgradu nije ulagano unazad možda 50-ak godina, renoviranje bi bilo skupo, a pritom trećina zgrade ne pripada Privrednoj komori Srbije, pa je bilo nemoguće odraditi kompletno renoviranje zgrade. Zato je PKS odlučila da se napravi nova zgrada koja bi bila adekvatna i današnjem vremenu i uslovima rada i koja bi bila savremeno opremljena. To bi bila i prva zgrada koja bi bila u komorskom sistemu Srbije napravljena za rad privrede i za korist privrednicima.“

Jović kaže da, ko god da je kupac i da kupi zgradu, RPK ostaje u ovim prostorijama dok se ne obezbede kompletni uslovi za preseljenje.

„Tu mislim i na upotrebnu dozvolu i sve ono što prati useljenje u novu zgradu. To se odnosi i na zakupce. Što se nove zgrade tiče, tu će biti sale za sastanke, delovi za privredu, privrednike… Ta savremena i funkcionalna zgrada biće sagrađena na lokaciji koja bi, takav je naš uslov, dalje od 200 metara gde se sada nalazi naš objekat. Šta će i kako biti dalje, to ćemo da vidimo.“ (kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.