Još se ne zna ime budućeg direktora leskovačkog pozorišta

Izvor: juGmedia, 15.Sep.2013, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još se ne zna ime budućeg direktora leskovačkog pozorišta

LESKOVAC – Ni četiri dana pre sednice Skupštine grada leskovačke vlasti nisu se dogovorle oko izbora budućeg direktora Narodnog pozorišta.

Na toj sednici, kako je ranije najavljeno, biće smenjen Zoran Rakić i imenovan novi direktor.

To direktorsko mesto je kvota URS, čija je namera da iz Beograda dovede  bivšeg direktora Narodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pozorišta Božidara Bobu Đurovića, redovnog profesora Fakulteta dramskih umetnosti.

Izvor Jugmedie navodi da je Đurović pre dva dana bio u Leskovcu i obišao kolektiv pozorišta i  renoviranu zgradu leskovačkog teatra, ali se nije, kako je očekivao, susreo sa gradonačelnikom Leskovca i liderom SNS Goranom Cvetanovićem, koji ima poslednju reč.

Sa Đurovićem je razgovarao lider URS Slaviša Zltanović.  Kratko je rekao da Beograđanin pristaje na ponuđene uslove.

Neki od zvaničnika SNS objasnili su da je gradonačelnik bio odsutan tog dana i da stranka ostaje pri stavu da je Narodno pozorište kvota URS.

Ipak, oni nisu mogli da potvrde ni da li će zasigurno doći do smene na čelu ove kulturne ustanove gde je samo pre nekoliko meseci Zoran Rakić po drugi biran za direktora.

„Na URS je da obezbedi adekvatnu osobu koja će iz Leskovca rukovoditi pozorištem“, kazao je sagovornik Jugmedie.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.