Još petoro mališana obolelo od salmonele

Izvor: juGmedia, 01.Nov.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još petoro mališana obolelo od salmonele

LESKOVAC – Ekipe Zavoda za javno zdravlje registrovale su još petoro mališana zaraženih bakterijom salmonele, pa ih je sada ukupno 26. Reč je o deci koja pohađaju vrtiće u Leskovcu, ali uzročnik još nije otkriven.

Ovo su deca čije smo uzorke stolice uzimali do 28. oktobra, a danas je stiglo 300 novih stolica na kolpokulturu“, kazala je epidemiolg Jadranka Krasić.

Novoobolea deca pohađaju pet vrtića gde je ranije registrovana epidemija, proglašena 30. oktobra. Krasićeva kaže da za sada nema pojave bakterije u drugim vtićima.

M. Ivanović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPIDEMIJA NE PRESTAJE: Još petoro dece u Leskovcu dobilo salmonelu

Izvor: Kurir, 01.Nov.2016

...Epidemiolog Jadranka Krasić kazala je agenciji Beta da još uvek nije utvrdjen uzrok zaraze salmonelom i dodala da je danas stiglo još 300 stolica na pregled.."Ovo su deca čije smo uzorke stolice uzimali do 28 oktobra, a danas je stiglo 300 novih stolica na kolpokulturu", kazala je Jadranka KrasićNovoobolela...

Nastavak na Kurir...

Jenjava epidemija salmonele u Leskovcu

Izvor: B92, 02.Nov.2016, 16:23

Leskovac -- Put širenja salomonele u vrtićima leskovačke Predškolske ustanove "Vukica Mitrović" zaustavljen je..To je izjavila direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić, koja je upozorila da izvor zaraze još nije utvrđen...Nikolićeva je na konferenciji za novinare kazala da su od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.